קיץ ירושלמי משכר במלון פרימה פארק בירושלים

עשו לכם פסק זמן ממירוץ החיים, שיברו את השיגרה היומיומית שלכם, וסעו למלון פרימה פארק אשר מציע סוף שבוע של חגיגות בירות בוטיק, יינות מובחרים וסיפורים מתובלים על ההווי בירושלים בין התאריכים 26.7-28.7.2018

מלון פרימה פארק בירושלים - סדנת טעימות יין של יקב היוצר. צילום: נדיה היבא

השבוע נסעתי לירושלים, להתארח במלון פרימה פארק. המלון נמצא על מדרונות העיר, בכניסה לירושלים.
בכניסה למלון, בקבלה, כוסות יין צוננות, וחביות יין לבחירה אדום או לבן כדי להיכנס לאווירת המקום. כך מקבלים כאן את פני האורחים.
גילוי נאות: הייתי אורחת של יקב היוצר במלון פרימה פארק.
שיתוף פעולה בין יקב היוצר לבין מלון פרימה ייצר את החופשה הקסומה שלנו על כן למדנו עוד ועוד יקב היוצר, על היינן המקומי וחזונו.

לובי מלון פרימה פארק בירושלים. צילום: נדיה היבא

לובי מלון פרימה פארק בירושלים. צילום: נדיה היבא

לובי מלון פרימה פארק בירושלים. צילום: נדיה היבא

לובי מלון פרימה פארק בירושלים. צילום: נדיה היבא

לובי מלון פרימה פארק בירושלים. צילום: נדיה היבא

לובי בר המלון מעוצב כמו מרתף יין עם כורסאות עגולות המקובצות כאשכולות ענבים ולצידן כסאות בצבעי סגול, בורדו כצבע היין. במרכז הלובי ניצב שולחן אבירים גבוה עשוי עץ עתיק מזמין לטעימות, להרמת כוסית, לצ'ייסר ולמצב רוח!
סירטון מקבלת הפנים של יקב היוצר במלון
[youtube zGhdYWflXcw]
סביב השולחן נערכות טעימות יין והדרכות מפי סומלייה מוסמך שמעשיר את האורחים ברזי היין באזור מידי יום חמישי בין 19:00-22:00 בערב. ההדרכות נעשות בליווי טעימות של מיטב היינות מהיקבים באזור חבל יהודה.
סביב אותו שולחן אבירים נערכה קבלת פנים מפנקת שהכניסה אותי לאווירת המקום, ולאחר ארוחת הערב לקחתי חלק בסדנת טעימות יין של יקב היוצר מפי סומלייה מוסמך יאיר גת.
מלון פרימה פארק בירושלים – נא לא להפריע . צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – לא להפריע לי באמצע המנוחה. צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – נא לא להפריע . צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – נא לא להפריע . צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – נא לא להפריע . צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – נא לא להפריע . צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק מציע לאורחיו חדרי קומפורט/ דה לקס מרווחים ומאובזרים בעיצוב מודרני.
בחדר שלנתי בו מיטה מרווחת, טלוויזיה בכבלים, מייבש שיער, כספת, מיני מקרר, ערכת קפה ותה, אמבטיה, ואינטרנט אלחוטי חינם. החדר היה נקי ומסודר.
מלון פרימה פארק בירושלים – חדר האוכל ומרכז האירוח והאירועים . צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – חדר האוכל ומרכז האירוח והאירועים . צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – חדר האוכל ומרכז האירוח והאירועים . צילום: נדיה היבא

סירטון מארוחת הערב  במלון:
[youtube OGcLIAyueKo nolink]
סירטון מארוחת הבוקר במלון
[youtube 8CLDcwSIHFk]
ארוחות המלון מתקיימות ב"צל הכרם", פטיו גדול (אחרי שיפוץ) ורחב ידיים מעוצב כולו בצמחייה, הממוקם במרכז המלון והוא גם מרכז האירוח והאירועים. כאן זכינו לקבל בארוחת הערב מגוון גדול ורחב של סלטים טריים, מנות בשריות, דגים, תוספות, ירקות, קינוחים ועוד, ובארוחת הבוקר מבחר גבינות, ירקות, סוגים שונים של דגים מלוחים, לחמים טריים, ריבות הבית ועוד.
חלק מפעילויות המלון המוצעות לאורחים, הם מגוון סיורי קונספט הנערכים בירושלים בליווי מדריך מקצועי.
על סיורי הקונספט תוכלו לקרוא כאן.
אני יצאתי לסייר בשכונת נחלאות בליווי המדריך יהושוע הירש ובשוק מחנה יהודה. על הסיור אספר לכם בהמשך.
מלון פרימה פארק בירושלים. הנוף שנשקף מחלון החדר. צילום: נדיה היבא

רשת מלונות פרימה נחנכה במחצית המאה שחלפה בתל אביב, בשנת 1962 פתח שעריו מלון פרימה אסתור שנרכש על ידי הנרי מוסקוביץ ניצול שואה, ציוני נלהב, שגמל בליבו להשקיע בקידום התיירות בישראל והוא שייסד את רשת המלונות המונה כיום 14 מלונות: בערים באילת, בירושלים, בים המלח, בטבריה, בתל אביב ובנוסף להם שני מלונות עסקים: ברעננה ופתח תקווה.
14 מלונות קונספט שכל אחד מהם ניכר בייחודו ובתמהיל השרות שהוא מציע ללקוחותיו.
לפרימה רויאל בירושלים קונספט של תרבות, קלאסיקה ואומנות. לפרימה מיויזק באילת קונספט של מוזיקה. לפרימה תל אביב קונספט של אמנות והעיר הלבנה (כמה מדוייק!) ובים המלח פרימה ספא קלאב בקונספט של רוגע הכולל סדנאות, טיפולים, ברכות מי מינרלים, ספא והדרכות לתזונה בריאה.
בארבע השנים האחרונות ממנכ"ל את הרשת אבי דור, שרכש ידע וניסיון עשיר לאורך שנות עיסוקיו בתחום המלונאות.
מלון פרימה פארק בירושלים – סדנת טעימות יין של יקב היוצר. צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – סדנת טעימות יין של יקב היוצר. צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – סדנת טעימות יין של יקב היוצר. צילום: נדיה היבא

מלון פרימה פארק בירושלים – סדנת טעימות יין של יקב היוצר. צילום: נדיה היבא

בערב שכולו טעימות יין משובח של יקב היוצר, שמעתי את הסבריו המפורטים של יאיר גת, כתב יין "טיים אאוט", "סנהדרינק", כותב ועורך "מדריך היין הישראלי החדש, למדנו לטעום יין כמו המקצועים.
למה אנחנו טועמים יין
למה אנחנו לא יכולים פשוט לשתות אותו? יש המון סיבות אבל בגדול אנחנו טועמים כדי: להשוות בין יינות, לאתר פגמים, ליצור פרופיל שיווקי, להתאים יין לאוכל.
סוגים של טעימות יין:
טעימה טכנית. המטרה: זיהוי הסגנון
טעימה מקצועית. המטרה: ביקורת איכות
טעימת עיתונאים/ בלוגרים: המטרה: איתור מגמות
טעימת צרכנים/ המטרה: חינוך ושיווק
טעימת יין, איך זה עובד?
(ציינתי את העיקר ובקיצור בשלבי טעימות היין)
שלב 1: התווית
המפגש הראשון שלנו עם היין, לפני שפתחנו אותו, מניח את היסודות לטעימה כדי שנדע למה לצפות (בטעימה שאינה עיוורת).
שלב 2: מראה וריחה
ניקיון, צבע, רגלים או דמעות, ניקיון, עוצמה, התפתחות ואופי
שלב 3: הפה. מתיקות, חמיצות, טאנים, גוף, אלכוהול
שלב 4: סיומת
מה שנשאר בפה לאחר הבליעה או היריקה. מאפיין המסייע מסייע להחלטות לגבי איכות היין
והאקספרסיביות שלו.
שלב 5: מסקנות: הרמוניה, שיפוט, איכות, חלון שתייה.
יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

בגלריית יקב היוצר מספר סדרות בהן המשובחים שביינות:
יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

מוסקטו, 2017 – היין האהוב עלי ביותר
היין בעל צבע צהוב בהיר, מאוד פרחוני עם ניחוח של ורד, לבנדר ולימונית ופירותי- לימון ואשכולית, יין מבעבע מתקתק ורענן.

יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

סדרת בראשית
הזנים השונים נוצרו מכרמים רעננים מצפון הארץ ועד דרומה. תחילתה של יצירת בראשית נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים המספק ליינן את חומרי הגלם הראויים ביותר.
יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

סדרת VIRTUOSO
הסדרה הקלאסית המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. ויין אחד לבן- הגוורצטרמינר. היינות מתיישנים במשך תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הסדרה בעלת עיצוב בקבוק ייחודי הנוטל השראה מעולמות המוזיקה וכלי הנגינה.
יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

סדרת SPECIAL EDITION
סדרת הפרימיום של יקב היוצר, מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, שיראז ומרלו ועל שני יינות לבנים – שרדונה ורוזה. היינות מתיישנים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

סדרת Lyrica
הסדרה הים תיכונית עטורת הפרסים, יינות הסדרה נוצרו ממבחר זני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון ומתאימים מאד לאקלים הישראלי בהם: מורבד, סירה, ארגמן, ארמוני, GSM. הענבים מגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון. היינות מתיישנים במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

סדרת Auteur
סדרת יינות עטורת פרסים, יצירה אישית ייחודית של יינן היקב, פיליפ ליכטנשטיין. היין מהווה תוצר של בחירותיו של היינן, ללא מגבלות של אזורי גידול, זני ענבים וטיפול בכרם, ולפיכך מהווה ביטוי אישי שלו. שם הסדרה AUTEUR- (יוצר בצרפתית) , מבטא קשר מיוחד זה בין היינן היוצר לבין היין. היינות מתיישנים במשך 24-26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
בעשור האחרון זכו יינות היוצר בתחרויות יין ביניהן:VINUS Argentina, אשכולות הזהב, טרה וינו ובסט ווליו.
יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

יקב היוצר הוא יקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת ייננים וותיקה המייצרת יין משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.
לצורך הקמת יקב היוצר, המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים.
כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן.
בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יקב"היוצר" פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב. היין מתוצרתו מופץ בארץ ובעולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.
יקב היוצר- יקב בוטיק משפחתי משנת 1847. צילום: יחצ

אודות היינן הראשי פיליפ ליכטנשטיין
אמן היין הצרפתי פיליפ ליכטנשטיין למד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה, בית ספר לאגרונומים המתמחה בגידול גפנים, וצבר כ-20 שנות נסיון באגרונומיה ובייצור יין. בתחילת דרכו עבד ביקב בדרום צרפת ושימש כיועץ הכורמים בקורסיקה. לאחר מכן, עלה לארץ עם חלום של להביא את הניחוחות והעונג החושי מכרמי פרובנס להרי ירושלים. ליכטנשטיין נחשב ליוצר ומומחה בתחום היינות, וכמו כן השתתף כשופט בתחרויות רבות בישראל ובאירופה.
ליכטנשטיין שותף פעיל בטיפוח יקב היוצר יקב פרימיום איכותי ויצירתי. במסגרת התהליך מעורב ליכטנשטיין בטיפול בכרמים, כדי להבטיח התאמה של הזנים לתנאים הארץ-ישראלים ויצירת סדרות יוקרתיות המבוססות על זנים ים תיכוניים ייחודיים אשר זכו בפרסים בארץ ובעולם.
יין היוצר מופץ ונמכר בארץ וברחבי העולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.
מלון פרימה פארק בירושלים – בסמוך מאוד למלון, ממש מעבר לכביש תחנה של
הרכבת הקלה שתיקח אותכם לכל מקום בעיר. צילום: נדיה היבא

ומה עוד במלון?
האורחים מוזמנים ליהנות משפע פעילויות, חוויות, תכנים ומסלולי סיור יקבים במלון ובסביבתו:
· "טעמים ויין בירושלים", מידי חמישי בין 19:00-22:00 בלובי בר במלון.
· השקות יין של חברות
· סיורי יקבים – סיורים מודרכים וסיורים עצמאיים לשלל יקבי הבוטיק באזור ירושלים

כמלון הממוקם בכניסה לירושלים, פרימה מזמינים את אורחיו לפגוש את היופי של הרי יהודה השופע בנחלים, יערות והיסטוריה. ההרפתקנים שביניכם , חובבי היין ואניני הטעם מוזמנים לקחת את מפת היקבים של המלון ולצאת בעקבות הכרמים והאנשים שהפכו את ההר לאזור עשיר ביקבי בוטיק ,ליהנות מטעימות, סיפורים ונוף נפלא!

"נשתה לחיים נהנה כפליים, החייםיפים ונאהב לעולמים"(כנר על הגג)

עם המדריך יהושע הירש בסיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

עם המדריך יהושע הירש בדרךלסיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

עם המדריך יהושע הירש בדרך לסיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

סיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

סיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

סיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

סיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

סיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

סיור בשכונת נחלאות בירושלים. צילום: נדיה היבא

ביום שישי בבוקר, אחרי ארוחת בוקר טעימה במיוחד,  עלינו לרכבת הקלה שנמצאת ממש בסמוך למלון, ויצאנו לסיור  עם  המדריך יהושוע הירש. סיור רגלי  בשכונת נחלאות  – בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי שבלב השכונה. 'נחלאות' . למרות החום הכבד ששרר באותו הבוקר, הסיור היה מעניין, עם המון סיפורים מעניינים שסופרו בחוש הומור.
בתום הסיור, ממש מעבר לכביש נמצא שוק מחנה יהודה.   למרות הצפיפות והדוחק של הקונים – בכל זאת יום שישי, הסתובבתי בסמטאות השוק בהנאה רבה, ונהנתי  מהצבעים,  הריחות, המראות, הקולות והטעמים של השוק – לדעתי היחידי מסוגו בעולם.
סירטון קצר ממראות השוק – חבל שלא יכולה להעביר לכם את הריחות והטעמים…
[youtube 2ztrNvVuNWg]
משהו בנימה אישית: ממליצה לכם בחום בעיצומו של החופש הגדול, לטעינת מצברים עם כוסית יין אדום או בירת בוטיק מול נוף עוצר נשימה של הרי ירושלים, עשו לכם פסק זמן ממירוץ החיים, שיברו את השיגרה היומיומית שלכם, וסעו למלון פרימה פארק אשר מציע סופ"ש של חגיגות בירות בוטיק, יינות מובחרים וסיפורים מתובלים על ההווי בירושלים ב-26-28.7.
יום חמישי, 'בירה ונגילה'
מתחילים בערב בלאונג' בר הכרות וטעימת בירות מהמובחרות ביותר בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) המקומית בלווי הסברים, סיפורים ואנקדוטות על הבירות השונות ועל מבשלות הבירה שמאחוריהן. הערב מועבר ע"י מומחה לבירה מטעם 'גלן' ו'בירתנו' – מרכז הבירה הירושלמי. נלמד כיצד מכינים בירה, כמה סוגי בירות ישראליות יש, מה מייחד כל אחד מהם, ותטעמו הרבה בירות בטעמים מיוחדים.
יום שישי, 'יין ישמח לבב אנוש'
אחרי ארוחת הבוקר נמשיך לסיור מודרך בחבל היין בהרי יהודה. הסיור כולל טעימות יין, נשנושים, גבינות והרבה נחת. נגלה את עין כרם המתוקה, בכפר אותנטי עתיק וקסום מוקף יערות, כנסיות ובתים עתיקים שוכנת חנות שוקולד וגלידריה חלומית. נגלה כארבעים סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד, יינות, קפה מצוין ונטעם גלידה איטלקית- ביתית אמתית. בערב ממשיכים במסורת "יין ישמח לבב אנוש" , ניפגש בלאונג' בר לערב טעימות יינות מובחרים, בליווי נשנושים וסיפורים מעניינים בהנחיית דקל כהן, יועץ ומומחה ליינות.
יום שבת, 'סמטאות העיר'
בשעה 12:00 סיור מודרך עם יהושוע הירש, סיור רגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בלב העיר 'נחלאות'.
מלון פרימה פארק בירושלים – סופ"ש של חגיגות בירות בוטיק ויינות מובחרים עם סיפורים מתובלים.  צילום: נדיה היבא

מחירים:
החל מ – 652 ₪ לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר
למידע נוסף: https://www.prima.co.il/wine-vacation
9995* / 03-5522220
ערכה, צילמה והכנת סירטונים: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ