קינוח שוקולד, קדאיף וקרם חלבה

הסוד הוא בהגשה: בפעם הבאה שבאים אליכם אורחים תפתיעו אותם עם קינוח קל, מהיר ואלגנטי בכוסות יפות

יצאתי לבוקר של כיף בחיק הטבע בסדנה לקינוחי כוסות עם הקונדיטור המוכשר עדן אלקובי לכבוד השקת מארז קינוחי כוסות של אסם. המארזים מגיעים ב-2 טעמים: שוקולד בלגי ועוגת גבינה. בכל מארז יש שקית פודינג, שקית פירורי פתי בר ושקית זילוף. הסדנה היתה כל-כך כייפית שרציתי להמשיך ליצור עוד ועוד. תוך כדי הסדנה כבר עלו לי המון רעיונות לראש. תוך כמה ימים כבר הפתעתי את בני הבית עם קינוח טעים, מרשים ומלא טעמים.
promo_long

קינוח שוקולד, קדאיף וקרם חלבה

הכמויות ל-12 כוסות בנפח 150 מ"ל
מצרכים:
1 חבילה קינוחי כוסות בטעם שוקולד בלגי אסם
150 ג' שערות קדאיף
50 ג' חמאה
100 ג' שוקולד צ'יפס
2.5 קופסאות שמנת מתוקה (כל אחת 250 מ"ל)
7 כפות טחינה גולמית
3 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
60 ג' שערות חלבה
.

DSC_1178

.
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את שערות הקדאיף המופשרות ומפרידים אותן.
2. ממיסים את החמאה במיקרו ויוצקים על שערות הקדאיף.
3. מעבירים את השערות לתבנית ואופים 1/4 שעה בחום בינוני (180 מעלות) עד קבלת צבע חום בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון. אחרי שהצטנן "שוברים" את גוש השערות עם כפית.
4. גנאש שוקולד: שמים בקערה 1/2 קופסה שמנת מתוקה יחד עם שוקולד הצ'יפס וממיסים במיקרו כדקה. מערבבים היטב עד המסה מלאה של השוקולד. מצננים.
5. קרם חלבה: מקציפים במהירות בינונית קופסה שמנת מתוקה, טחינה גולמית וסוכר כדקה וחצי.
6. מערבבים את פירורי הביסקויטים (מקופסת קינוחי הכוסות) עם שערות החלבה.
7. קרם שוקולד בלגי: מקציפים במיקסר במהירות איטית את גנאש השוקולד עם קופסה שמנת מתוקה, חלב ופודינג שוקולד בלגי (מקופסת קינוחי הכוסות) לכ-10 שניות. ממשיכים להקציף עוד  כדקה וחצי במהירות בינונית.
8. מעבירים את קרם השוקולד הבלגי לשקית זילוף (מקופסת קינוחי הכוסות) עד לגובה של 3/4 שקית וחותכים את קצה השקית.
9. הרכבת הקינוח:
9.1 שמים בכל כוס 1 ס"מ של שערות קדאיף.
9.2 מעל שמים כף קרם חלבה. דופקים קלות את הכוס על משטח העבודה לקבלת שכבה אחידה.
9.3 מעל שמים 2 כפיות גדושות פירורי ביסקויטים עם חלבה.

DSC_1128

9.4 מעל מזלפים שכבה של 2 ס"מ קרם שוקולד בלגי. דופקים קלות את הכוס על משטח העבודה לקבלת שכבה אחידה.
9.5 מעל שמים 2 כפיות גדושות פירורי ביסקויטים עם חלבה.

DSC_1132

9.6 מעל שמים כף קרם חלבה. דופקים קלות את הכוס על משטח העבודה לקבלת שכבה אחידה.
9.7 מעל שמים 1 ס"מ של שערות קדאיף.

DSC_1138

10. מעבירים את הכוסות למקרר להתייצבות של לפחות שעתיים לפני ההגשה.