למצרכים:
500 גרם ביסקוויטים טחונים במג'ימיקס
לשכבת הגבינה:
2 שמנת מתוקה (סה”כ 500 גרם)
1 ק”ג גבינה לבנה
3/4 כוס סוכר
2 חבילות אינסטנט פודינג (160 גרם)
1.5 כוסות חלב
3 כפות מי ורדים – נרולי
לשכבת שערות הקדאיף:
100 גרם חמאה מומסת
300 גרם שערות קדאיף (אני השתמשתי עם מיובשות)
לעיטור:
סירופ מלבי
להכנה:
1. לערבב את שערות הקדאיף עם החמאה מומסת ולשטח על תבנית עם נייר אפייה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה או עד שהשערות מקבלות גוון חום מוזהב. לצנן.
2. בכוס גדולה של טרייפל או תבנית פיירקס לפזר פירורי ביסקוויט.
3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה לשים: 2 שמנת מתוקה, סוכר, חלב ואינסטנט ולהקציף לקרם יציב. להוסיף את הגבינה ומי הורדים ולערבב יחד במיקסר עוד מספר סיבובים עד שהכל יתאחד. (חשוב לערבב עם לקקן גם את חלקה התחתון של קערת המיקסר שלא תישאר גבינה בחלק התחתון). לשפוך את הקרם על שכבת הביסקוויטים. ליישר.
4. לפזר מעל הגבינה באופן חופשי רוטב מלבי (לא יותר מדי – הוא בעל מתיקות) – תפזרו קרוב לשולי הכוס היכן שרואים את המנה ומעל לפזר את שערות הקדאיף.
מנה יפה, מפתיעה וטעימה להפליא
ב ת א ב ו ן !