לפעמים אני רוצה להגיש קינוח יפהפה שיעורר התפעלות, בלי להשקיע שעות במטבח. לא משהו מסובך, אבל משהו קטן ומפנק שנראה כאילו לקח לי שעות להכין אותו.
קינוח שיהיה יפהפה, שיעורר את החשק לטעום אותו ולא רק בעיניים. והעיקר שיהיה מוכן בתוך חמש דקות.
הפעם אני מכינה קינוח עם שמנת מתוקה, תותים, פודינג אינסטנט וניל וביסקוויטים מצופים בשוקולד לבן.
בחרתי בכלי הגשה חד פעמיים בצורת פרמידה קטומה והפוכה. הכלים האלה תמיד ניראים מרשימים.
אני דואגת למלאי מראש. ניתן לרכוש אותם באריזות המכילות 20 כלים, בחנויות לכלי בית חד פעמיים.
כך תמיד כשאורחים מגיעים במפתיע, אני יכולה להיות בהיכון ולשלוף אותם מהארון ולהגיש בהם קינוחים.
המצרכים הדרושים:
חב' ביסקוויטים בציפוי שוקולד לבן
1 מיכל שמנת מתוקה
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
סלסלת תותי שדה יפים ואדומים שטופים, נקיים ומנוגבים
ההכנה:
אני מקציפה בקערת המיקסר את השמנת מתוקה + 1 כוס חלב + 1 חב' אינסטנט פודינג וניל. לקרם רך.
את הקרם אני מחלקת לשתי קערות.
לתוך אחת מהן אני מוסיפה את התותים, שאותם אני מגררת בפומפיה דקה לתוך הקרם ומערבבת אותם פנימה. (ניתן כמובן לטחון את התותים בבלנדר או במעבד מזון, אני בחרתי באופציה הפחות מלכלכת והיותר מהירה).
בכלי ההגשה השקופים אני מסדרת שני חצאי ביסקוויט מצופה בשוקולד לבן, כשהביסקוויטים ניצבים אנכית על דפנות הכלי מבפנים, זה מול זה. החלק של השוקולד הלבן פונה כלפי חוץ.
לתוך כלי ההגשה אני מוזגת את הקרם המכיל את תוספת התות בערך עד 3/4 מגובה הכלי. ודופקת קלות את הכלי על השולחן, כך הקרם שבתוך הכלי מתאזן בצורה ישרה ויפה בכלי.
הקרם נמזג בין הביסקוויטים, כך שהביסקוויט עם השוקולד הלבן נשאר ניצב ונראה מבחוץ כמו מלבן שוקולד ומסביבו הקרם.
בינתיים אני לוקחת את הקרם ללא תוספת התות ומכניסה אותו לשק זילוף חד פעמי עם צנטר שאני אוהבת, שיעניק מראה קלאסי לקינוח.
על הקרם אני מזלפת קישוטים צפופים, במרקם אחיד ואסתטי.
לבסוף אני לוקחת תות שלם, שטוף ונקי ומניחה במרכז הקינוח למעלה.
קיבלתי קינוח יפה, מושקע ומפנק.
לא להאמין שאפשר להכין אותו רק בחמש דקות!!!!