קינוח דלעת בחמאה, סוכר וקינמון בולגרי

בבולגריה קינוחי חורף מבוססים על מה ששמרו מהקיץ או הקפיאו. דלעת שומרים במחסנים ואורך חייה הוא הסיבה לכך. מכינים ממנה קינוחים, תבשילים ומאפים ופה יש קינוח חלומי וחמים ביום קר שניתן גם לטבען

אלבום פרטי

תמיד בביקורי הרבים בבולגריה אהובתי ומורשתי בחורף אני מחפשת קינוחי דלעת. אני מאלו שמחכים לקור ולחורף ולא ממש סובלת קיץ, כך שאת נסיעותי לבולגריה אני מתכננת לעונה הקרה שיש בה בילוי שונה ומיוחד.

כשאני מבקרת בכפרים אני מתענגת עם אנשים טובים ומכניסי אורחים בכפרים אליהם אני נוסעת ומבקשת תמיד ללמוד וללמד אחר כך את מתכוניהם והם מנדבים ברצון. החומרים הפשוטים והטובים
הירקות והפירות ,הגבינות שכולם טריים, הלחם מהקמח המשובח שיש שם ואין הרגשת שמחה ושלווה כזו.

עוד מילדותי, סבתי המציאה קינוחי דלעת מטורפים וכשנסעתי לחברה בכפר הכנתי ממנה ריבה והם השתאו איך ניתן בכלל ואז כששודכה הריבה לבצק עלים ביתי ההתמוגגות היתה אדירה והכלח נאפה בקמין ישן יותר מגילי שעבד על עצים כי השאר מאוד יקר בכפרים.

הקינוח הבא קל להכנה, צמחוני,חמים וטעים בשבת חורפית קרה שלא לדבר על בריא. ניתן לטבען אותו ולהחליף חמאה בשמן קוקוס .

אלבום פרטי
אלבום פרטי

המצרכים
1.5 קילוגרם דלעת או דלורית מנוקים וחתוכים לקוביות ביס
סוכר לפי הטעם אצלי לא אוהבים מתוק מדי אז כוס חד פעמית סוכר חום בהיר מספיקה
50 גרם חמאה
חצי כפית קינמון
100 גרם אגוזי מלך

במחבת גדולה וחמה קולים את האגוזים ומניחים בצלחת שטוחה שיתקררו
באותה מחבת ממיסים את החמאה ומיד מוסיפים את קוביות הדלעת
מקפיצים עד שהכל מתרכלך אבל לא מאבד צורה
מוסיפים סוכר וקינמון ומנמיכים אש עד שהכל ימס ויתאחד
מגישים חמים עם אגוזים מעל ואפשר עם שמנת חמוצה .
לחילופים ניתן לאפות בתנור על נייר אפיה ולהשגיח שלא ישרף לנו.

תתענגו

אלבום פרטי
אלבום פרטי
leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.