מרוב עיסוקים ביום שישי אחד שכחתי קינוח…
ונראה שבשבת קינוח לא יהיה …אצלי? אין חיה כזו
10 דקות,מיקרו ותושיה והנה בראוני ענק עם חלבה ,בננות מקורמלות בטופי חלב ,פודינג ריבת חלב ושמנת וטיפטופי ריבת חלב ושוקולד .
הנה קינוח .מסובך? אז זהו שלא .ממש לא .
צריך –כ- 250 גרם חלבה עם פיסטוק של היצרנית ממלכת החלבה.חלבה מעולה ואיכותית שאינה מתוקה מדי .
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר 60% לפחות מוצקי קקאו
2 כפות גדושות קקאו מר מאיכות טובה
4 ביצים גדולות
חצי כוס חלב
כוס וחצי סוכר
כוס גדושה קמח תופח .
לציפוי טופי בננות–
3 בננות גדולות בפרוסות
כוס חד פעמית סוכר
חצי כוס חלב או שמנת מתוקה
ועוד צריך-
1 מיכל שמנת מתוקה +כוס חלב להשלמה ל400 מיל
1 אריזה אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב .
לקישוט ריבת חלב בטעם שוקולד של מיה או גנאש שוקולד
אופן ההכנה –
בסיר שיכיל את המסה מניחים את 250 גרם החלבה
,50 גרם חמאה
שוקולד מריר(100גרם) וממיסים על אש קטנה מספר דקות רק עד שהחלבה והשוקולד ימסו . מקררים מעט .
מוסיפים 2 כפות גדושות קקאו
,4 ביצים גדולות
,חצי כוס חלב וכוס וחצי סוכר וטורפים היטב .
מוסיפים כוס גדושה קמח תופח וטורפים היטב למניעת גושים .
.
מעבירים לתבנית פיירקס עגולה בקוטר כזה שתניב עוגה בגובה שברצונכם -התבנית תרופד בנייר אפיה משומן-אני השתמשתי ב-תבנית 26.
ו…למיקרו – 8 דקות בדיוק בחום הכי גבוה של המכשיר.(בודקים ואם עדיין מרכז העוגה לא התבשל מפעילים לעוד דקה.
בינתיים במחבת בינונית יוצרים טופי .
מניחים את הסוכר ומביאים אותו לקרמל על אש קטנה.
מוסיפים חלב או שמנת בזהירות וכשהקרמל נמס מוסיפים את 3 הבננות הפרוסות ומבשלים יחד כ-2 דקות .
כשהעוגה מוכנה מניחים את טופי הבננות במרכזה .
מקציפים שמנת מתוקה וכוס חלב עם האינסטנט בטעם ריבת החלב ומזלפים מסביב לבננות.
מקשטים בריבת חלב בטעם שוקולד של מיה ,או סירופ שוקולד או גנאש.
מגישים מיד לשולחן .
מבטיחה לכם שפירור לא ישאר על הצלחות .
אני הגשתי עם ליקר שוקולד ליד .
אלוהי אמרתי?
את החלבה קבלתי לניסוי והיא מעולה .