קינואה עם ירקות קלויים

כש"אחרי החגים" מגיע, שמים דגש על מנות קלילות, פשוטות, בריאות וללא קלוריות מיותרות. קינואה עם ירקות קלויים היא המנה האולטימטיבית לאחרי החגים

 

14718737_10208979686264188_5543775306949367899_n

למצרכים:
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
1קלח תירס מבושל – להוריד ממנו את הגרעינים בעזרת סכין
שמן זית
1כוס קינואה (מבושלת בהרבה מים ומסוננת. הקינואה מוכנה כשהיא נפתחת ויש לה זנבון לבן)
2כפות חומץ בלסמי
מלח ים אטלנטי
להכנה: 
1. לשים בתבנית את קוביות הירקות. לבזוק מעל 6 כפות שמן זית ומלח ים אטלנטי ולערבב (בידיים).
2. לצלות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שהירקות מתרככים. לא יותר מדי. שצורתם תישאר.
3. להעביר לקערה, להוסיף את הקינואה המבושלת, את התירס, גרידה מלימון אחד, מלח ושתי כפות חומץ בלסמי. לערבב בעדינות ו…. להגיש חמים. אויי כמה זה טעים…..
*מי שלא אוהב קינואה יחליף עם אורז/בורגול/פתיתים/קוסקוס
בתיאבון ואחרי החגים שמח