החשוב ביותר במנה הזאת זה חיתוך הירקות. חשוב שהם יהיו חתוכים (פחות או יותר) באותו גודל, לא קטנים מדי. חשוב שיתבשלו בצורה אחידה, כמו כן, שיהיו חתוכים יפה. הם חשובים לנראות ויופי המנה.
כל הירקות שאתם אוהבים יכולים להתאים למתכון הנפלא הזה.
למצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת במים ומסוננת עד שהיא מוכנה (יודעים שהקינואה מוכנה כשיוצא חוט קטן לבנבן מהגרגר קינואה)
2 גזרים
1 פלפל אדום גדול
2 בצלצלי שאלוט (או בצל 1 רגיל יבש) חתוכים לטבעות
2 סלקים (לא לערבב אותם עם שאר הירקות שהמנה לא תצבע באדום)
חצי ראש של סלרי
חצי שומר
כמה פרחי כרובית
1 בטטה בינונית
1 כרשה חתוכה לטבעות (רק החלק הלבן)
טימין
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
להכנה: (כמה זה פשוט ככה זה נפלא!)
לשים את הירקות החתוכים בתבנית אפיה. לבזוק מעל שמן זית בנדיבות, לערבב ולפזר מלח גס וענפי טימין.
לצלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהירקות קלויים.
להעביר את הקינואה לקערה. לשפוך מעל את הירקות כולל השמן זית שנותר בתבנית, לערבב בעדינות .
לפזר מלח ופלפל גרוס, לערבב ולבדוק טעמים.
להגיש עם עלי פטרוזיליה טריים ורעננים.
בתאבון!