קינואה עם ירקות צלויים

נכון שיש את ה"מעצבנים" האלה (כמוני למשל) שאוהבים לסבך לכולם את החיים ואומרים: "אנחנו לא אוכלים בשר"….נכון?
ונכון שתמיד אנחנו שוברים את הראש מה להכין להם במיוחד?
ונכון תמיד אנחנו מסתבכים במה להכין תוספת לבשר, שוב אורז או תפוא"ד?
אז זהו! תראו איזו מנה יפה, מיוחדת ו……טעימה יש לי בשבילכם – קינואה עם ירקות צלויים.

17426027_10210360133614509_8671065728095718761_n

החשוב ביותר במנה הזאת זה חיתוך הירקות. חשוב שהם יהיו חתוכים (פחות או יותר) באותו גודל, לא קטנים מדי. חשוב שיתבשלו בצורה אחידה, כמו כן, שיהיו חתוכים יפה. הם חשובים לנראות ויופי המנה.

כל הירקות שאתם אוהבים יכולים להתאים למתכון הנפלא הזה.

17577916_10210367650682431_1539232151_n

למצרכים:

1 כוס קינואה מבושלת במים ומסוננת עד שהיא מוכנה (יודעים שהקינואה מוכנה כשיוצא חוט קטן לבנבן מהגרגר קינואה)

2 גזרים

1 פלפל אדום גדול

2 בצלצלי שאלוט (או בצל 1 רגיל יבש) חתוכים לטבעות

2 סלקים (לא לערבב אותם עם שאר הירקות שהמנה לא תצבע באדום)

חצי ראש של סלרי

חצי שומר

כמה פרחי כרובית

1 בטטה בינונית

1 כרשה חתוכה לטבעות (רק החלק הלבן)

טימין

שמן זית

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס

להכנה: (כמה זה פשוט ככה זה נפלא!)

לשים את הירקות החתוכים בתבנית אפיה. לבזוק מעל שמן זית בנדיבות, לערבב ולפזר מלח גס וענפי טימין.

לצלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהירקות קלויים.

17577736_10210367650482426_84071186_n

להעביר את הקינואה לקערה. לשפוך מעל את הירקות כולל השמן זית שנותר בתבנית, לערבב בעדינות .

לפזר מלח ופלפל גרוס, לערבב ולבדוק טעמים.

להגיש עם עלי פטרוזיליה טריים ורעננים.

בתאבון!