קיימק – מעדן שמנת מזרחי …עם שזיפים מיובשים באלכוהול

בחורה עם מחשב נייד

אז ככה זה .
קיימק זה מעדן – יוצרים אותו לפני תחילת העבודה יום קודם
זה דומה ושונה לקרם פרש
1 מיכל שמנת מתוקה
1 מיכל יוגורט ביו של מולר
1 שמנת של פעם
3 כות סוכר – מקציפים הכל יחד כמה שניות רק עד שהומוגני ומשאירים בקרור ל24 שעות.
מכינים מעדן משזיפים שחורים מיובשים באלכוהול –
250 גם שזיפים מיובשים ללא גלעין כוס מים וחצי כוס סוכר
כפית קליפת לימון מגוררת לטעם וכפית מיץ לימון –
משרים שעה יחד ומבשלים על אש קטנה רבע שעה שלא יתפרקו.
מקררים היטב ומוסיפים כוסית אלכוהול אהוב -ליקר או וודקה ונילית
אבל לא ליקר שוקולד .
סוגרים את הכלי שהעברנו אותם ומאפסנים בקרור באותו זמן שהכנו את הקיימק
קונים גם ביסטוטים או מכינים עוגת ספוג דקה
להרכבת התענוג
חותכים את הספוג לפי גודל הקעריות שמגישים או מסדרים ביסקוטים
מרטיבים במעט מרוטב השזיפים ומניחים כף גדושה קיימק שמעליו מניחים 3-4 שזיפים .
מפזרים פיסטוקים או פקנים מסוכרים .
מקררים שוב ומגישים
צפו להתעלפות .
תמונות יהיו מהבית …פה אין…

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.