כולנו מכירות את התהליך. כשהלידה ממשמשת ובאה עלינו לבחור את חדר הלידה. עבורנו זו החלטה מאד חשובה שצריכה לקחת בחשבון את עניין המרחק והנגישות, את הידודותיות של הצוות, המוניטין של חדר הלידה ועוד ועוד.
עבור בית החולים מדובר בהרבה מאד כסף ולכן בתי החולים משקיעים המון בשיווק חדרי הלידה שלהם כדי למשוך אותנו היולדות.
כך למשל הם מציעים סיורים בחדרי לידה ואף קורס הכנה ללידה.
לאחרונה בית החולים תל השומר למשל יצא במהלך של יחסי ציבור שמציע סיורים מודרכים ייעודיים לנשים חרדיות. על פי הודעה לעיתונות שפורסמה בשלהי אוגוסט השנה, הנשים יפגשו מיילדות, ויקבלו הסבר על תהליך הקבלה לחדר לידה ומיון יולדות, על סוגי לידה ונהלי חדר לידה, על המעבר למחלקת יולדות ועל הטיפול הראשוני בתינוק בחדר לידה ומעבר שלו למחלקת ילודים.
העובדה שמייעדים סיור למגזר מסוים מחזקת את דברי ומעידה שבתי החולים משקיעים משאבים ניכרים בנושא השיווק שכן כאמור זה משתלם להם כלכלית.
אלא שבכל הנוגע לקורס ההכנה ללידה שהם מציעים חשוב לדעת שיחד עם התכנים שמועברים בקורס, הקורס גם משמש תיאום ציפיות של בית החולים מהיולדת עצמה ומחדד נושאי נהלים. מדובר בקורס שמגיעים אליו זוגות רבים ואינו אישי והוא ממש אינו ממצה. אם את רוצה לדעת מה קורה בחדר לידה, למה לצפות מהצוות, כיצד להיעזר בבן הלוויה שמגיע איתך ללידה ובכלל איך להתנהל בלידה, את צריכה לעבור קורס הכנה ללידה פרטי. אם את רוצה להגיע באמת מוכנה ללידה- הצעתי היא לא להסתפק בקורס של בית החולים.
נכון, אני לא אובייקטיבית. נכון, זה המקצוע שלי ויש לי אינטרס אבל טיפול בנשים בהריון בשבילי הוא גם ייעוד ושליחות ואין דבר מספק יותר מלפגוש זוג או מודרכת שלי לאחר הלידה שמספרים לי שהמידע והכלים שנתתי להם סייעו להם לעבור לידה טובה.
תוכלי לקרוא עוד על קורס הכנה ללידה אצלי באתר האינטרנט