במסגרת הפרוייקט להשלת הקילוגרמים העודפים לפני הקיץ, החלטתי לצ'פר את עצמי במגוון סלטים דיאטטיים. אבל לא עוד סתם סלט, כי כמה אפשר ללעוס עוד עלי חסה וסלט ירקות? בסיבוב השבועי בשוק לקטתי מגוון רחב של ירקות והראש כבר התחיל בתכנונים. עשיתי השלמות בסופר ו-יאללה למטבח, לפני שהבטן תקרקר.
כל הסלטים משתלבים נפלא עם טחינה.
סלט בייבי קייל ועדשים שחורות
מצרכים:
1 חב' עלי בייבי קייל
1/3 כוס עדשים שחורות
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1/2 חב' נבטי חמניות
1/2 תפוח חתוך לקוביות קטנות
לרוטב:
מיץ מ-1 קלמנטינה
1 וחצי כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר עדשים שחורות, מים ומלח למשך כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות (אחרי 10 ד' בודקים האם רך ואם לא ממשיכים לבשל ובודקים שוב אחרי עוד 5 ד' וכן הלאה, עד שמתרכך, אבל לא מידי). מסננים מיד.
2. קוצצים את עלי הבייבי קייל.
3. מוסיפים את שאר המצרכים כולל חומרי הרוטב ומערבבים.
.
סלט פיטריות חם
מצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפניון פרוסות
1 בצל סגול בינוני קצוץ
6 בצלים ירוקים קצוצים (כולל החלק הלבן)
2 שיני שום קצוצות דק
1 כף שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
1 כפית סלסה פלפל אדום וצ'יפוטלה לא חריף (TRES PESOSׂ)
3 כפות מיץ לימון
1 כף חומף בלסמי
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מטגנים בשמן זית את 2 סוגי הבצלים עד שהם מתרככים ומשנים צבע. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה יחד.
2. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומערבבים עד שהפטריות מאבדות את הנפח ומתרככות.
3. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב ושופכים על הפטריות. ממשיכים לבשל יחד עוד 3 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים עוד דקה ומורידים מהאש.
.
תבשיל ירקות ועדשים
מצרכים:
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
1 חציל בינוני עם הקליפה חתוך לקוביות
2 גזרים חצויים ופרוסים
1 קישוא חתוך לקוביות
3 פרחי כרובית גדולים מופרדים לפרחים קטנים
2 עגבניות קצוצות
1/4 כוס עדשים אדומות
1/4 כוס עדשים שחורות
1/2 כוס מים רותחים
חופן פטרוזיליה
פלפל צ'ילי יבש, מלח
אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת גדולה שיש לה מכסה במעט שמן זית את הבצל הקצוץ עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן יחד תוך כדי ערבוב עוד דקה.
2. מוסיפים למחבת את החציל, הגזר, הקישוא ופרחי הכרובית. ממשיכים לטגן יחד עוד כדקה, מוסיפים 1/3 כוס מים ומכסים את המחבת. ממשיכים לבשל יחד 15 ד'.
3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לבשל יחד עוד 5 ד' במכסה סגור.
4. מוסיפים את 2 סוגי העדשים ואת המים הרותחים, סוגרים את המכסה וממשיכים לבשל עוד 10 ד'.
5. מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים, מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש.
אוכלים חם.