קונפיטורת גויאבות

עכשיו, כשעונת הגויאבות בשיאה, חפשו טוב טוב את האדומות הנפלאות, חלק תאכלו ובחלק הנוסף תכינו קונפיטורה מופלאה

DSC_0086

גויאבה, הפרי השנוי במחלוקת, הינו הפרי הכי לא "משומש" במטבח.

כשאני מריחה את ריח הגויאבה אני מיד חוזרת לילדות, ליום כיפור, להליכה לבית הכנסת לשמיעת תקיעת השופר. כל הדרך היתה זרועה בעצי גויאבות מבושמים, ולא היה ניתן להתעלם מקיומם. מעולם לא אהבתי את הפרי באופן מיוחד. הגרעינים תמיד הפריעו לאכילתו, ריחו העז הפריע באפי, מרקמו החלקלק לא גירה את חושיי וטעמו…. מה אני אגיד… לא היה ממש לטעמי.  עברו שנים ואני מסתכלת על תקופת הילדות בערגה. השנה החלטתי שאני חייבת להתאהב בפרי הזה. בגויאבה. האמת – הצלחתי!

בחרתי גויאבות אדומות. את חלקן אכלתי ומהחלק הנוסף הכנתי קונפיטורה מדהימה.

למצרכים:

1 ק"ג גויאבות (ממש ממש ממש ממליצה על האדומות – טעמן שונה) שטופות מחולקות ל-4

מיץ מחצי לימון

1 כוס מים

600 גרם סוכר (אני שמתי חצי קופסא של סוכרלוז של סוגת במקום סוכר – תחליף סוכר)

להכנה:

לשים את כל המצרכים בסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש, לערבב ולבשל על אש קטנה עד שהקונפיטורה מסמיכה וכמעט ולא נותרים בה נוזלים. יש לשים לב שחייבים מדי פעם לערבב את הקונפיטורה כדי שהיא לא תידבק לחלק התחתון של הסיר. לקרר ולהעביר לצנצנת. לשמור במקרר.

DSC_0084

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב