קוניאק – משקה למביני עניין

בחורה עם מחשב נייד

לא סתם משקה זה קיבל שם של משקה לאניני טעם ומביני עניין. הכל מתחיל בהליך הייצור שלו ובמקום ממנו הוא מגיע.

הקוניאק הוא משקה אלכוהולי המעיד על הטעם הטוב של השותה, ואפשר להבין מדוע זה כך. מדובר במשקה שמרגע תחילת ההכנה שלו ועד שהוא מוכן למכירה חולפות לפחות שנתיים וחצי, בהם הוא עובר תהליך יישון בתוך חביות במרתפים. והמקור שלו? כמו דברים רבים אחרים הנחשבים לאיכותיים, הוא מגיע ישירות מצרפת.

עובדות שלא ידעתם על משקה הקוניאק

• מדובר באחד המשקאות האלכוהוליים הנפוצים והאהובים ביותר, המתאים לאירועים שונים. אולם למרות הביקוש הבינלאומי הגבוה, יש רק מקום אחד בעולם בו מייצרים אותו.

•המשקה מורכב מזיקוק של יין לבן בדוד נחושת, ולאחר מכן הוא עובר תהליך יישון בחבית עץ למשך תקופה של מינימום שנתיים וחצי ולעתים גם שלוש שנים. ככל שהמשקה ישן יותר, כך הטעם שלו נחשב למשובח יותר ומחירו יהיה בהתאם.

• המשקה שייך למשפחת הברנדי, אך בשונה מברנדי הוא חייב להיות מיוצר בחבל קוניאק אשר בצרפת, ומכאן שמו. מלבד מקום הייצור, המשקה חייב לעמוד בכל הכללים של תהליך הייצור כדי לזכות בשמו. כל קוניאק יכול להיות ברנדי, אבל לא כל ברנדי יכול להיות קוניאק.

• למרות שהמשקה כפי שהוא מוכר היום מגיע מצרפת, המקור שלו התחיל דווקא בהולנד ועברו מספר שנים עד שהייצור החל באזורים מסוימים בצרפת.

• אחוז האלכוהול במשקה הוא בדרך כלל 40%.

• החברה המייצרת את המשקאות, מערבבת בין הסוגים השונים של משקה זה מהחביות, כדי לוודא שהטעם בכל בקבוק יהיה זהה לבקבוקים אחרים. הערבוב נעשה בידיים מקצועיות ועל הבקבוק יהיה סימון של גיל המשקה הצעיר ביותר בתערובת המשקאות.

• המשקה טעים גם בפני עצמו, אך אפשר לערבב אותו עם משקאות אחרים כדי ליצור שילובי טעמים מפתיעים, וגם להוסיף לו תוספות כמו דבש, ג'ינג'ר, וניל ועוד.