קומידיקה דקלבסיקאס- תבשיל קישואים ועוף

 קומידיקה לכותרת
 קומידיקה
פעמים רבות ריח של מאכל מסויים מביא אותך לחיוך מטופש ועצוב של זכרונות ילדות
כזה הוא המאכל הזה .
הוא העלה לי זכרונות וגם דמעות של להגיע הביתה כשסבתא אצלנו .
לאמא שלי היתה דלקת פרקים וסבתא הגיעה לעזור .
הלעזור היה הכל וסבתא היתה הכל עבורי .
משענת,אשת סוד ומקור ללמוד לבשל אוכל בולגרי ואוכל בכלל כי לסבתא היה דמיון ויצירתיות נפלאה .
את המאכל הזה כינתה -קומידיקה דקלבסיקס בספניולית ובבולגרית -תיקוויצ'קי.
היינו אוכל מקישואים .
קישואים הם ירק אהוב בבולגריה ואצל ילידי בולגריה בארץ ומשתמשים בהם בוורסיות רבות מלוחות ומתוקות ,חלביות ובשריות .
פה המנה היא בשרית וטעימה מאוד .
סבתא טענה שהיא מחזקת עצמות ובנינו מה רע בתבשיל חם ביום קר שעשוי קישואים ,עגבניות ועוף או קציצות בקר .
פה הורסיה היא עם עוף .
קלה להכנה וילדים מתים עליה .
תכינו לחם טוב לספיגת הרוטב או אורז לבן .
לנו היה לחם שחור – אחיד שמו היום אבל לא מתקרב לטעם של פעם ממאפיית אילת ביפו .
בואו נלך להכין יחד .
המצרכים –
קילו וחצי קישואים בינוניים חתוכים לקוביות של ס"מ לערך
1 בצל גדול בקובות
5 עגבניות גדולות בקוביות או חצי מיכל עגבניות שרי חצויות לפחות 10 יחידות גדולות
5-6 שיני שום פרוסות
4 כרעי עוף בינוניות טריות ומנוקות היטב
מעט שמן צמחי לטיגון – לא שמן זית שמשנה טעם
חצי כפית פלפל שחור
כף סוכר
מלח לפי טעם
כפית פפריקה מתוקה ומי שאוהב אז גם חריפה (אני משתמשת בסוס שהוא רסק מפלפלים קלויים וקלופים מבושלים זמן ארוך בשמן ושום ושמורים לי במקרר ועל זה יהיה פוסט נפרד)
כף גדושה רכז עגבניות
כוס מים רותחים
כף אבקת מרק עוף מרכיבים טבעיים -מי שלא רוצה לא חייב -אנחנו אוהבים .
ההכנה –
בסיר גדול מניחים בצל ומעט שמן ומזהיבים אותו .
מוסיפים שום ואחרי שניות ספורות את הקישואים .
אחרי בישול יחד כ 10 דקות מוסיפים עגבניות,עוף ואת שאA8 המצרכים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים אש .
מבשלים לפחות שעה על אש קטנה.
הקישואים יפרישו נוזלים ויהיה רוטב משגע.
יש להשגיח על הנוזלים ואם צריך אז להוסיף מים רותחים .
מבטיחה לכם טעם מהמם.
קומידיקה לבלוג
קומידיקה לכותרת
leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.