קובנה

לחם עשיר בניחוח חמאה מהמטבח התימני. הריח, הטעם והמרקם – ממכר

12140603_10206196856215176_371661471651342798_n

את הקובנה אוכלים עם ביצה קשה ליד ועגבניות מגורדות מעורבבות עם סחוג….. וואו!

למצרכים: (סיר קוטר 24)

500 גרם קמח

1/4 כוס סוכר

1/2 כף מלח

1/2 כף שמרים יבשים

11/4 כוסות מים

100 גרם חמאה מרוככת

**** ניתן להוסיף חצי כף קצח לבצק

להכנה:

1. לשים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר עם וו לישה, להוסיף את המים בהדרגה – הבצק צריך להיות נוח לעבודה ומעט דביק.

2. להניח את הבצק במקום חמים לתפיחה. לאחר שיכפיל את נפחו ללוש אותו בשנית. להניח שוב לתפיחה.

12115609_10206196497646212_4571739746033155156_n

3. לחלק את הבצק ל-4 כדורים. לרדד את הכדור על משטח מקומח לצורת מלבן. למרוח חמאה בנדיבות (רבע מהכמות) ולסגור לצורת רולדה. אותה לגלגל לשבלול.

12043034_10206196497606211_3711833897277148167_n

4. להניח את השבלולים אחד ליד השני בסיר המיועד לקובנה.

12075071_10206196498166225_3125029195634991239_n

5. להניח במקום חמים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עם מכסה למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה להוריד את המכסה ולאפות עוד רבע שעה.

12105967_10206196827974470_9113497189418123078_n