קוביות בשר וארטישוק ירושלמי

ביום חמישי האחרון אחרי שבוע מעייף ומתיש ארזתי תיק קטן, כלי רחצה ובגדים חמים, נישקתי את הילדה וירדתי לסופר השכונתי שהתורים בו משתרכים בדיוק כמו התורים בתקופה שהמתינו לתלושי האוכל ברומניה הקומוניסטית, תקעתי שם יתד והתחלתי בטרק בין מקררי הסופר  המקפיאים שלרגע נותנים לך תחושה שאת אלזה מפרוזן למדפי השימורים והמלחים בכדי שיהיו לשעת חירום למקרה שאתקע בקופות וכך בין מדף למדף עד לרגע ההגעה למחלקת הבשר הטרי ששם נשברתי לחלוטין מאורך התור וידעתי שאני הולכת להעביר שם את הלילה ורגע לפני שהלכתי לקחת קצת פיתות ובאגטים שהרגע יצאו מהתור בכדי להתחמם מעט היא קרצה לי מהמקרר הסמוך , חבילת קוביות הבשר האדום אדום הטרי הזה – קחי אותי ליאת , קחי אותי ובשלי אותי עם ארטישוק ירושלמי ותחתיות ארטישוק. לקחתי אותה וחסכתי מעצמי לילה קפוא מול הקצב….

13620111_10154213501011280_1053021399228629447_n

 

קוביות בשר עם ארטישוק ירושלמי ותחתיות ארטישוק:

החומרים:

500 גרם בשר לקדירה "אדום אדום"

500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לטבעות בעובי 2 ס"מ

5 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים

5 שינים שום קלופות ופרוסות

לרוטב:

4 כפות שמן 

כורכום – לפי הטעם.

מלח גס טבעי "מלח הארץ" – לפי הטעם.

פלפל שחור טחון – לפי הטעם.

כוס מים.

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן בסיר וסוגרים את הבשר, מוסיפים מים ומבשלים את הבשר עד לריכוך ומסננים (לנקות את הקצף שנוצר במהלך ההרתחה) .

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הארטישוק הירושלמי, רבעי תחתיות הארטישוק, פרוסומות השום ומטגנים קלות, מוסיפים את הבשר וכוס מים ומביאים לרתיחה, מתבלים ומבלשים על להבה נמוכה למשך 30-40 דקות עד לריכוך הארטישוקים.

מגישים עם לחם טרי.

13627186_10154213503101280_5681844555984480248_n (1)

 

13502163_10154179902396280_92773593340484000_n

** המוצרים התקבלו להתנסות **