עם בוא האביב, כשאנחנו מחפשים מתכונים קלילים ובריאים יותר (בכל זאת צריך להיכנס לבגד ים בקרוב…) , מתכון לאנטיפסטי צבעוני יכול להיות מושלם. זהו גם מתכון דל קלוריות, בריא וגם לא ישאיר אתכם בתחושת כבדות לאחר הארוחה.
האנטיפסטי קל להכנה ומתאים כתוספת, כמנה עיקרית או כארוחת ערב קלה.
מצרכים:
בטטה גדולה או 2 בינוניות
דלורית
3 קישואים גדולים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אורגנו
שום גבישי
מלח גס
אופן הכנה:
נקלף את הבטטה ונחתוך לקוביות. נחתוך גם את הקישואים והדלורית לקוביות. ראו תמונה מטה.
בקערית נשים את שמן הזית ואת כל התבלינים (רמת הנדיבות בתיבלון תלויה בטעמכם כמובן). ראו תמונה מטה. נערבב את התערובת היטב.
נשפוך את התערובת של השמן והתבלינים לתוך הקערה בה קוביות הירקות. נערבב את התערובת בירקות היטב. כדאי שתעשו זאת עם הידיים כדי שהטעמים יספגו.
נניח את הירקות המשומנים בתבנית אפייה וכסו אותה בנייר אלומיניום.
יש לבשל בתנור ב-180 מעלות כ-40-45 דקות. כשהירקות מתרככים, יש להוריד את כיסוי האלומיניום. לשים בתנור לעוד כ- 20-30 דקות עד שיהפכו למושחמים מעט וקריספיים.
מומלץ לערבב את הירקות בתבנית פעם אחת לאחר מספר דקות של הזהבה (לאחר שהורדנו את כיסוי האלומיניום) כדי שכולם יהפכו לקריספיים.
בתאבון!
XOXO
אחת שיודעת 😉