קובה מתוקה ממולאה בריבת קוקוס

קובה מתוקה לבלוג

קובה מתוקה 2

קובה מתוקה? כן כן מתוקה ועוד איך .

מוחי הקודח חיפש משהו חדש והנה לכם חגיגה לקפה של אחרי בלי כובד של קרמים .

המעטפת עשויה מפתי בר פלוס  שמכיל 50 אחוז קמח מלא וטעים להפליא

או בפסח חבילת גלגלי ביסקוויט יין הכי פשוט שיש.

והמלית ריבת קוקוס מטריפה שרקחתי כבר לפני שנים .

השידוך טעים כל כך.

המצרכים למעטפת-

שרוול פתי בר פלוס מפורר או לפסח חבילת ביסקוויט יין -הגלגלים הקטנים

50 גרם חמאה רכה

1 כפית ממרח לוטוס

חלב כמה כפות ליצירת עיסה רטובה כמו לקובה

למלית –

מיכל שמנת מתוקה

12 כפיות סוכר

20 גרם חמאה

200 גרם קוקוס טחון

בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל החומרים ומנמיכים אש .מבשלים כמה דקות עד שהסוכר נמס לו וסמיך משהו כמו 10 דקות ולבדוק תמידית .

מקררים היטב ועיף לילה במקרר .

לציפוי – כל רוטב שאוהבים ואצלי אהבו גנאש שוקולד מריר.

להכנה- לשים את חומרי המעטפת יחד ויוצרים מעין בצק .

משטחים כדור בצק כזה בגודל פינג פונג על כף היד  ומשתדלים שיהיה דק.

מניחים כפית מלית באמצע וסוגרים עליה את הבצק ממש כמו קובה מגלגלים היטב ומניחים בכלי סגור.

מקררים לפחות שעה שאז החמאה מתקשה והכדור יציב.

אפשר להקפיא.

מגישים עם רוטב שאוהבים .ניתן לגלגל בקוקוס או מזרה שוקולד וניתן לטבול אותם בגנאש שוקולד כמוני.

ישנה אפשרות להמס שוקולד ולטבול חצי כדור ומיד לגלגל בפיצוחים.

כמו כן ניתן למלא את הקובות המתוקות הללו במלית אחרת כמו שוקולד ואגוזים גרוסים וכו.

תהנו מכל ביס .

מזהירה ראש להכפיל כמויות זה פשוט עף.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.