קובה מקמח תירס

 

קובה מקמח תירסהשנה יש גם קמח תירס כשר לפסח ומאחר וכבר נמאס לראות על שולחן הסדר אוכל בריבוע

הוו אומר קבוע בלי לנסות מתכונים חדשים.

החלטתי להמיר את הקובה הרגילה בחדשה העשויה מקמח תירס ואת המרק הקבוע ברוטב ספרדי מיוחד של ראש כרפס וגזר

זה האפיו הקדמוני ובכל בית מדבר לדינו יש אותו לפסח.

זכורתי כילדה את אבא מביא ארגז של ראשי סלרי ענקיים ויושב ומקלף אותם לסבתא וכשצפיתי בפלא הוא אמר –

תזכרי – קני תמיד את החלקים ללא מהמורות ובליטות כך קל לקלף ויש יותר חומר לאכול.

אה ולא לזרוק את העלים הםן הכי ריחניים בעסק הזה. לשטוף טוב טוב ,לקצץ ולהשתמש כתחתית לממולאים,במרק ובמלית הפלפלים.

אז אני זוכרת הכל אבא'לה שלי ואתה תמיד איתי עם המאכלים שאהבת.

אפילו ורסיה לקובה האפיו קיבל אצלי .

שנלך להכין?

צריך –

2 כוסות קמח תירס
2 כוסות פתיתי תפוחי אדמה – יש בסופרים בשקית גדולה מכינים מהם פירה
1 כף קמח מצות דק
1 כף שמן
1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן
4 כוסות מים רותחים

מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים ושופכים מעל את המים הרותחים. בוחשים ומכסים שיתקרר היטב ועד שהנוזלים ייספגו.
בידיים לחות יוצרים כדור בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים על כף היד. ממלאים באמצע במלית שהכנו קודם וסוגרים מסביב.

 

למלית-

בצל גדול  קצוץ דק

שמן לטיגון

1/2 ק"ג בשר טחון

מעט מלח

כמון, פלפל שחור ופלפל לבן לפי הטעם אני מתבלת בחצי כפית מכל אחד .

 חופן צנוברים מושחמים על מחבת יבשה

1 ביצה

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר. ברגע שהבשר משנה צבע מתבלים ומוסיפים צנוברים. מקררים היטב.

לרוטב

1 ראש סלרי גדול מנוקה וחתוך לקוביות
4 גזרים גדולים פרוסים
כמה ענפים מהסלרי לניחוח
4 כפות גדושות של סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן
מיץ משני לימונים גדולים
ליטר וחצי מים

מערבבים את כלמצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות לריכוך ומכניסים את הקובות בשכבה אחת .

מבשלים כ- 20 דקות יחד , עד שהם מתרככים והרוטב מסמיך. מגישים מיד לשולחן ואוכלים חם אחרת הרוטב נספג בקובות ומסמיך מאוד.

בתאבון וחג שמח!

 קובה מקמח תירס עם הרוטב

ראוי לציין שהשתמשתי בקמח תירס כשר לפסח שמייבאת חברת תומר .

קמח תירס

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.