קדרת עוף וירקות

עשר דקות הכנה, לשכוח מהקדרה לכמה שעות וקיבלתם ארוחה מושלמת. עוף רך, שנושר מהעצמות, ירקות מופלאים וטעימים והכי חשוב מנה מנחמת מאין כמותה.

DSC_0583למצרכים (ניתן לשנות לפי העדפה, זמינות או בחירה)

1 חציך חתוך לקוביות

1/2 כרובית מופרדת לפרחים

3 קישואים שטופים (לא מקולפים) חתוכים לקוביות גדולות

3 בצלים חתוכים לטבעות

3 גזרים חתוכים לטבעות גדולות

1 שומר גדול פרוס לפרוסות עבות

4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

4 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים למקטעים של 5 ס"מ בערך

4 כרעיים

1.5 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס

1 כף מלח

6 כפות שמן קנולה

להכנה:

1. לחמם שמן בסיר גדול ושטוח שמתאים לתנור. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות.

2. להוסיף את הכרעיים ולטגן עד שישנו צבעם ויהיו זהובים.

3. להוציא את העוף לצלחת בצד ולהוסיף לסיר את כל הירקות.

4. לערבב את הירקות ולטגן אותם תוך כדי ערבוב עדין. להוסיף את התבלינים ולערבב. להוסיף את העוף, לערבב הכל יחד בעדינות (לשים לב שהכל יהיה מכוסה בתבלינים).

5. לכסות את הסיר ולשים בתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות למשך 3 שעות.

DSC_0602

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב