קדרת עוף ביין עם ירקות שורש וערמונים מושלמת

לא מעניין אותי איך נראה החורף, אני יודעת שקר לי, אבל בכל זאת יש כמה דברים טובים בעונה הזאת ואחד מהם, הוא קדירת העוף ביין שכל המשפחה אוהבת

עונת החורף בדרך, בשנים האחרונות היא לוקחת לה קצת את הזמן ומגיעה לה מאוחר.

עצב נוחת עלי ביום ששעון החורף מחליף את שעון הקיץ, אפילו שעת שינה נוספת לא מצליחה לשמח אותי.

כן כן, אני יודעת, יש כל מיני משפטים שנאמרים לשכמותי, כמו למשל: "איזה חורף יש לנו כבר פה?", או "הכי כיף מתחת לפוך".

לא מעניין אותי איך נראה החורף, אני יודעת שקר לי, אני יודעת שקר בים שאני כה אוהבת, עוד יודעת שאני זקוקה לכמה שכבות של בגדים, מה שמשווה לי מראה דובי וטוב יופי, אז כיף לי מתחת לפוך, אפשר לחשוב שכל היום כולם בתוך הפוך וגם שם לוקח לפחות שעה עד שכפות רגלי מפשירות.

אז מה כן טוב בחורף? לא המון אם תשאלו אותי, אבל בכל זאת יש כמה דברים טובים והצלחתי לשכנע אפילו את עצמי.

אז להלן 40 סיבות שבגללן אפשר לאהוב את החורף :

1. יש את  כל הביגוד החורפי המדהים, הסריגים, הסוודרים היפים והמעילים (רק שמישהו יסביר לי בבקשה מה נסגר ולמה לעזאזל טרנד המנומר חזר??? רק שתדעו שלא חייבים, ואם ממש אי אפשר להתאפק אז במטותא מכן לא לקחת את זה רחוק מידי, לא חייבים גם נעליים וגם שמלה).

2. ויש גם צעיפים.

3. ומגפיים (יש מקסימים מגומי).

4. כי לא חם ולח.

5. והגשם שיורד מנקה את הכל  ויש ריח מיוחד, של הלכלוך שנשטף.

6. כי אפשר לשתות תה ולא להרגיש זקנים וגם יש מלא טעמים נפלאים – ג'ינג'ר ולימונית, קמומיל ודבש, תפוז, וניל והכי כיף לשים נענע.

קדרת עוף 20

7. גם שוקו בא בחשבון.

8. והכי כיף להדליק את האח.

9. כי אפשר לאכול קצת יותר ולהתחבא מתחת לשכבות.

10. גם צינון קל בחורף מאפשר יום "חופש" מהעבודה.

11. כי לא צריך לשטוף את המכונית.

12. ונוסעים לאט יותר.

13. אין אבק.

14. מיותר לנקות חלונות.

15. כי פירות ההדר נפלאים ואפשר גם לסחוט מיץ תפוזים טעים.

16. כי הסופגניות מעולות וגם הקרמבואים.

17. ויש גם תותים נפלאים.

18. ולעיתים גם השמש מפציעה והיא טובת לב ומלטפת.

19. כי לפעמים יש קשת נהדרת והעולם הופך להיות נקי ושלם יותר.

קדרת עוף 19

20. כי החורף והוא רומנטי (וגם דביק).

21. והכלניות פורחות במרבדים אדומים.

22. ורקפות מתחת לסלע ופטריות למרגלות עצי האורן.

23. תחזית מזג האוויר מקבלת רייטינג מטורף.

24. ודני רופ נהיה סלב.

25. כי לעולם לא נפסיק להתלהב מכך שיוצאים לנו אדים מהפה.

26. וקפיצה לתוך שלוליות לא שמורה רק לילדים.

27. כי הכנרת מתמלאת.

28. ופסגת החרמון מושלגת.

29. ואפשר לנסוע לחופשות סקי.

30. והמחירים בעיר הדרומית (אילת) שפויים ולא צריך למכור כיליה עבור חופשה.

31. וגם המדבר טומן בחובו שקט של חורף ומזג אוויר נהדר.

32. כי יש כיסים במעיל ואפשר להחביא שם את הידיים.

33. הכי כיף זה מקלחת חמה וארוכה.

34. וזה לגיטימי ללכת לישון מוקדם.

35. והמקום הכי לוהט להיות בו זה מתחת לפוך.

36. ואפשר להישאר כל השבת בפיג'מה.

37. ויש זמן למרתון של סדרות.

38. ויש את החמין של שבת (לא לשכוח שיש מוצ"ש).

39. ואין בעיה לאכול מרק בבוקר, בצהריים ובערב.

קדרת עוף 18

40. וזה הזמן המושלם לתבשילי קדרות.

 

ואם בתבשילי קדרות עסקינן, הרי שקדרת העוף הזו מושלמת.

קדרת עוף ביין עם ירקות שורש וערמונים

 אז מה צריך:

4 כרעי עוף מחולקים לשוק וירך 

2 גזרים קלופים וחתוכים למקלות

ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות

2 ראשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות

10 בצלי שאלוט קלופים

10 תפוחי אדמה קטנים קלופים

2 ראשי שום

שקית ערמונים קלופים

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב טריאקי

2 כפות עלי תימין

1/2 כוס שמן זית

1 כוס יין אדום

400 מ"ל מים חמים

מלח פלפל שחר גרוס

קדרת עוף 6

קדרת עוף 17

 

איך מכינים:

מתבלים את העוף במלח גס ופלפל שחור גרוס ומטגנים משני הצדדים, בסיר כבד עד להזהבה ומוציאים מהסיר.

מוסיפים לסיר את הבצלים, תפוחי האדמה, הגזרים, וכל ירקות השורש ומטגנים כ 7 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את ראשי השום והערמונים ומטגנים עוד 2 דקות.

מחזירים את העוף ומוסיפים את הסילאן, הטריאקי, היין והמים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עם מכסה חצי סגור ומצמצמים את הרוטב.

מעבירים לקדרה חרס או פיירקס (לכסות בנייר אלומיניום) ואופים ב – 200 מעלות עוד כ – 40 דקות .

הריח בבית והצבע של העוף עם הערמונים ובצלי השאלוט מדהים, ממש כמו חמין.

נהדר להגשה עם תוספת כמו אורז לבן או קוסקוס.

זה פשוט להכנה, מושלם לקדרת חורף נהדרת.

קדרת עוף 11

 

קדרת עוף 8

 

קדרת עוף 16

 

 

איילת השחר סגל
איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.