אצלנו הסימן שהחורף הגיע זה כמה טיפות גשם, בשבילי זה תירוץ מספיק טוב לבישול ארוך ואיטי שאפשר לאכול ישירות מהסיר שמונח במרכז השולחן, מחמם, מנחם ומרדים. במיוחד לימי החורף של ארץ הקודש.
זה דורש מעט הכנה והרבה סבלנות, אז יאללה לעבודה:
מצרכים:
קילו בשר בקר טרי (כתף) חתוך לקוביות גדולות
2 סלסלות פטריות (ניתן לערבב שני סוגים)
בצל גדול פרוס
4 גזרים חתוכים לעיגולים
2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
8 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצאים
4 כפות עגבניות כתושות
3 כוסות יין אדום חם
2 כוסות מים חמימים
4 שיני שום כתושות
4 גרגירי פלפל אנגלי
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
6 עלי תימין טרי
מלח ומעט פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
ההכנה:
בסיר ברזל/עם תחתית עבה שמתאים גם לתנור מחממים שמן זית ומטגנים (טיגון קצר) את הבשר מכל הכיוונים, מתבלים במעט פלפל שחור גרוס,
מוצאים את הבשר ומניחים בצד, מוסיפים כף שמן זית ומטגנים קלות את הבצל,
מוסיפים את השום, הגזר, הסלרי והפטריות לעוד טיגון קצר ומחזירים את הבשר, מוסיפים את היין, המים, תפו"א ואת העגבניות הכתושות, מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל אנגלי
, מערבבים ומביאים לרתיחה על הגז במשך שעה.
טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים לתנור למשך שעתיים. מדיי פעם בודקים את כמות הנוזלים.
למי שיש זמן מומלץ כמה שיותר זמן בתנור בחום נמוך עד שהנוזלים מתדללים (בחום 160 מעלות ניתן גם להשאיר 4 שעות ויותר).
מגישים לצד חלה מתוקה ומלקקים את האצבעות.
טעים באותה מידה גם למחרת אם במקרה נשאר מה ללקק.
לחיים,
שיהיה חורף חמים וטעים.