החלק הכי קשה בבישול בקר בבירה, אם תשאלו אותי ואתם הרי שואלים שאחרת לא הייתם פה, הוא מה לעשות עם מה שנשאר מהבירה. וזה מזכיר לי סיפור.
בעיתות של רצון טוב, כשאמא היתה בטיול מהעבודה ואבא היה צריך להאכיל אותנו, הוא תמיד היה מכין לנו ארוחה צבאית. לוֹף מקופסת שימורים (ריכרד לוי), שנפרס בעזרת המכסה, מטוגן במחבת בשומן של עצמו. ליד זה היה תירס, גם משימורים – כמו בצבא. איך נהנינו מהארוחה הזו, אחי ואני. והארוחה תמיד היתה באה עם סיפורים על חיי הארוחות ממנות קרב. עד כדי כך, שכשהגעתי בעצמי לדגום מנת קרב ממקור ראשון, כבר אכלתי את זה כמו מומחית רק מההיכרות מהבית. בכולופן, אחד הסיפורים שתמיד אהבתי היה על איך היו מתחלקים בקופסת השימורים שהכילה את הקינוח – פלחי תפוחים משומרים – שזה משהו שלא יצא לי לראות מעולם, כי בדור המפונק שלי כבר נתנו מישמיש או אפרסק או משהו. קיצר, היתה קופסה אחת וחמישה לוחמים, והיה להם משחק כזה. כל אחד מנחש כמה פלחי תפוח יש בקופסה, ואחד היה מתנדב לפתוח ולחלק לכולם לפי איזה אלגוריתם שבידיוק שכחתי כי הבירה פה ואני הזדקנתי מאז. בסוף המחלק היה זוכה בכל מה שנשאר.
***עדכון בעריכה: קיבלתי על הראש שלא זכרתי איך מחלקים את התפוחים. רוצים לדעת איך? קראו בסוף הפוסט ותגלו!***
מה עושים עם הבירה שנשארת? כי המתכון הוא ל-440 מ"ל בירה, ובבקבוק יש 330 אנד אייל בי דאמנד אם אשתמש בפחות ממה שכתבו. אז תשתי, מה הבעיה? תגידו לי. ואני אגיד לכם שגינס מבקבוק לא קר זה בסך הכל קטליזטור משונה לכתוב בלוג בפוסט.
קדרת בקר בגינס
המצרכים
נתח יפה של שייטל, או כל חתיכה אחרת שאתם אוהבים בבישול ארוך – נגיד קילו או קילו וחצי, חתוך לקוביות לקדרה
100-150 ג' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות של סנטימטר, ושלא תורידו לי את השומן שלו בטעות
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות עבות כאלה
4 גזרים מקולפים חתוכים לפרוסות באלכסון
5-6 שיני שום קלופות, שלמות
אפשרי: פטריות טריות
בירה גינס – צריך 440 מ"ל, מה תעשו עם השאר עניינכם מה אני אמא שלכם?
85 ג' קמח
כף סוכר חום או דמררה
2 עלי דפנה
קורט-שניים בזיליקום מיובש
מלחפלפל
קצת שמן בישול (לא זית) וקצת מים
כלים ספציאל
קדרה עם מכסה טוב, שהולכת גם על הכיריים וגם בתנור, כיריים ותנור
אופן ההכנה
מתחילים על הגז:
מחממים קצת שמן בקדרה, ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים ואז מוציאים את הבשר לתוך קערה ושמים בצד.
שמים בקדרה, עדיין על האש, את קוביות החזה אווז. מטגנים כמה רגעים, שיוציא את השומן לתוך הקדרה ויתחיל להתפרך לו ככה בקטנה. מוסיפים את הבצל, הגזר והשום, נותנים ערבוב, מפזרים למעלה את הסוכר ומבשלים עוד 10-15 דקות.
עדיין על הגז! מוסיפים את הקמח, מערבבים קצת ואז מוזגים פנימה את הבירה ועוד ככה חצי כוס מים (לא חייב חמים, רק אם זכרתם להרתיח מראש) ומערבבים. נהיה סמיכי כזה. מוסיפים את התבלינים ומחזירים את הבשר יחד עם המיצים שלו, עוד ערבוב אחרון, נותנים בהרתחה –
ועוברים לתנור.
140 מעלות, בערך שעתיים, לא לשכוח לכסות עם המכסה!
בינתיים שותים את שארית הבירה מהבקבוק הפושר, כותבים פוסט עילג בבלוג ו/או הולכים נומינומי, אבל דיר באלקום שימו שעון כי זה רוטב סמיכי, לא מרק! לקראת סוף השעתיים, או אם קמתם אחרי שעתיים וחצי, מיוזעים ומבוהלים, אתם יכולים להוסיף פטריות כיד המלך או המקום שנשאר בקדרה ולבשל עוד חצי שעה שעה ככה עד שנמאס לכם לחכות.
מגישים את זה עם כוס יין, שהבירה לא תהיה בודדה בקיבה, ועם אפונה ירוקה ותפוחי אדמה פירה כמו אצל אימותינו האיריות.
אני יודעת ששכחתם מהתמונה למעלה. ככה מגישים את זה באירלנד הישנה והטובה:
לבירות. כלומר לבריות. כלומר, נו.
ועכשיו, לגילוי הגדול, איך משחקים את משחק פלחי התפוחים: כל משתתף מנחש, לפי כמות המשתתפים, כמה פלחים יקבל כל אחד בחלוקה שווה. זה שניחש את המספר הכי גבוה זוכה לחלק את הפלחים לפי המספר שהוא ניחש, ומה שנשאר בקופסה אחרי החלוקה, כולו שלו. אם הוא ניחש מספר יחסית נמוך, יכול להיות שישארו לו יותר פלחים ממה שחולקו לכל אחד מהמשתתפים האחרים. ואם ניחש מספר גבוה מדי? הוא נשאר בלי, ואולי גם החבר שקיבל אחרון בחלוקה.
לא, זה לא משחק צודק. לא, אני לא יודעת איזה מן זובור עשו לו אחרכך. תשתו עוד בירה ותעזבו אותי בשקט.
בוינה, איך בא לי קרקר צה"לי כזה מקופסת פח. מישו יכול לסדר לי?
זה הכל להפעם. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥
♥ רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב? ♥