הקדרה הזו סופחת אליה כל ירק שנראה קצת "עייף" תבלון נכון וחומוס שלם בליווי אורז לבן = אוכל מנחם.
חומרים:
סיר שטוח עם דופן.
1 כף שמן זית
1 כף גרגירי חרדל שחורים – אם יש לכם גרגירי חרדל צהובים גם טוב
2 כפות גדושות של מחית קארי צהוב
1 כף כורכום
1/2 כפית קינמון
1 בצל קצוץ
5 שיני שום- כתושים
1 דלורית שטופה – לא לקלוף- חתוך לקוביות/מלבנים
2 חצילים קלופים וחתוכים
צרור של פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון אחד
1 קונסרב של גרגירי חומוס כולל המים
מלח+ פלפל שחור
בצל יבש/מטוגן (קונה בחנות תבלינים)
1 כוס מים רותחים
הכנה:
לחמם את הסיר עם השמן
להוסיף גרגירי חרדל, מחית קארי, קינמון, כורכום
להוסיף את הדלורית
להוסיף את החצילים החתוכים
לערבב
להוסיף את גרגירי החומוס
ולבשל עד רתיחה.
לתבל במלח + פלפל
מי שרוצה אפשר להוסיף 1-2 כפות של אבקת מרק בצל
לבשל על אש גבוהה 10 דק'
והיה וחסר נוזלים להוסיף כוס מים רותחים.
להוסיף את צרור הפטרוזיליה החתוך,
לטעום ולתבל,
להקטין להבה ולבשל עוד 15-20 דק.
לפזר מעלה 2 כפות בצל יבש
להוסיף את מיץ הלימון.
נפלא עם אורז לבן
אפשר להוסיף קישואים, סלרי בטטה וכו'
תיהנו