קדרה מנחמת ,דלורית, חצילים והרבה דברים טובים בקארי צהוב.

דלורית, חצילים, קישואים ובעצם כל ירק שנראה קצת "עייף" אפשר להכניס לתערובת .מתכון מקורי של ג'ימי אוליבר עם שינויים שלי.

דלורית וחצילים בקארי צהוב

הקדרה הזו סופחת אליה כל ירק שנראה קצת "עייף" תבלון נכון וחומוס שלם בליווי אורז לבן = אוכל מנחם.

חומרים:

סיר שטוח עם דופן.

1 כף שמן זית

1 כף גרגירי חרדל שחורים – אם יש לכם גרגירי חרדל צהובים גם טוב

2 כפות גדושות של מחית קארי צהוב

1 כף כורכום

1/2 כפית קינמון

1 בצל קצוץ

5 שיני שום- כתושים

1 דלורית שטופה – לא לקלוף- חתוך לקוביות/מלבנים

2 חצילים קלופים וחתוכים

צרור של פטרוזיליה קצוצה

מיץ מלימון אחד

1 קונסרב של גרגירי חומוס כולל המים

מלח+ פלפל שחור

בצל יבש/מטוגן (קונה בחנות תבלינים)

1 כוס מים רותחים

הכנה:

לחמם את הסיר עם השמן

להוסיף גרגירי חרדל, מחית קארי, קינמון, כורכום

להוסיף את הדלורית

להוסיף את החצילים החתוכים

לערבב

להוסיף את גרגירי החומוס

ולבשל עד רתיחה.

לתבל במלח + פלפל

מי שרוצה אפשר להוסיף 1-2 כפות של אבקת מרק בצל

לבשל על אש גבוהה 10 דק'

והיה וחסר נוזלים להוסיף כוס מים רותחים.

להוסיף את צרור הפטרוזיליה החתוך,

לטעום ולתבל,

להקטין להבה ולבשל עוד 15-20 דק.

לפזר מעלה 2 כפות בצל יבש

להוסיף את מיץ הלימון.

נפלא עם אורז לבן

אפשר להוסיף קישואים, סלרי בטטה וכו'

תיהנו