קדירת ירקות וגבינות מבעבעת ומפנקת

קדירה ירקות ששוברת דיאטות, מתענגים בה על כל ביס ועושה חגיגה של טעמים בפה.

הטמפ' בשעות הערב מתחילות לרדת, ואם אתם כמוני, אתם מחפשים משהו לאכול שגם מחמם וגם מפנק, שהוא נימוח וקרמי. אחרי הרבה ניסיונות, עליתי על המתכון המנצח שמשלב ירקות וגבינות. כזה ששובר דיאטות, שמתענגים על כול ביס, שעושה חגיגה של טעמים בפה.

כרובית, ברוקולי וקישואים

זמן ההכנה 10 דקות, אבל הוא משאיר טעם טוב בפה שעות רבות אח"כ.

קדירת ירקות וגבינות מוקרמות                                                                                                                                                                          

מה צריכים?

1 בצל בינוני קצוץ

1  שן שום קצוצה

חצי סלסלת פטריות טריות חצויות

2 קישואים חתוכים לרבעים

200  גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

200 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

כוס גבינה צהובה/איבריקו/פרמזן/ מגורדת (כ-200 גרם)

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית אגוז מוסקט

איך מכינים?

שלב 1: ממלאים סיר בינוני במים  עד 2/3 גובה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). -מוסיפים את הברוקולי והכרובית ומבשלים כ-10 דקות. מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית.

שלב 2: במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים כ-2 דקות. שופכים שמנת  ומתבלים בכפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור ואגוז מוסקט. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כ-2 נוספות עד שהשמנת מעט מסמיכה.

שלב 3: יוצקים את רוטב שמנת הפטריות מעל תערובת הירקות ומערבבים קלות. מפזרים מעל גבינה צהובה באופן שווה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.

בתיאבון והנאה