למצרכים:
1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות
3 חצילים קלויים – רצוי על אש גלויה (על המנגל/להבת הגז) מקולפים – זה בסדר וגם טעים אם נשארת מעט (אבל ממש מעט) קליפה שרופה מוסיף לטעם…
8 שיני שום טרי שלמות
עלים משלושה גבעולי טימין
4 תרמילים של משייה (הקליפה של אגוז המוסקט – קונים בחנויות תבלינים)
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח ים אטלנטי (או יותר-לפי הטעם)
1 כף גרגירי כוסברה
שמן זית
להכנה:
1. לחמם סיר שטוח (הכי כיף בסוטאג') עד שיעלה מעט עשן… להוסיף 6 כפות שמן זית ואת קוביות הבשר. לטגן אותן עד שישנו צבעם לחום מכל הצדדים – הכל על אש גדולה. להוסיף את המשייה ולטגן עוד 2-3 דקות. להוסיף את שיני השום ולהמשיך לטגן יחד עוד 2-3 דקות.
2. לקחת עלי ומכתש (לכתישת תבלינים) ולהכניס פנימה את גרגרי הכוסברה, הפלפל השחור, המלח ועלי הטימין ולכתוש יחד היטב
לשפוך את התבלינים על הבשר ולהמשיך לערבב תוך כדי טיגון.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים, להנמיך את האש ולבשל עם סיר חצי מכוסה 45 דקות.
לקצוץ אל החצילים הקלויים ולהוסיף לסיר. לבשל יחד עוד 1/2 שעה על אש קטנה. טעים מאוד עם אורז לבן או עם לחם ליד…
אהבתם את המתכון? עשו לייק ואם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!