קדאיף במלית גבינה ואננס

קדאיף לבלוג 2

קדאיף לבלוג

קדאיף במלית מוסית של גבינה ואננס.

נכון שלא שמעתם? טוב הדמיון שלי פועל אחרת .

זו אחת הטעימות שיצאו לי. מלית נפלאה לעוגה אחרת לקחתי אותה לטיול טרופי.

כך מכינים אותה –

חצי קילו שערות קדאיף מאיכות טובה מרוחות במעט שמן או חמאה מומסת-לעסות אותן בידיים שיספגו מהשומן ויהיו פריכות ואפויות להזהבה.

אופים אותן בתנור חם 180 מעלות כרבע שעה. לבדוק כי כל תנור והחום שלו ואת שלי אפיתי בטורבו.

למלית צריך-

חצי קילו גבינה לבנה 5 אחוז(500 גרם למהדרין)
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
מיכל שמנת חמוצה
1 אריזה אינסטנט פודינג וניל של עלית (צבעו לבן ולכן כך אבל ניתן עם כל אינטנט וניל)
חצי קופסת שימורי אננס חתיכות בסירופ מסונן ומרוסק מקופסא  של 800 גרם .
15 כפיות סוכר לבן
שקית ג'לטין מומס בחצי כוס  חד פעמית מים רותחים ומצונן מעט
מקציפים הכל יחד היטב כשאחרון הרכיבים הוא הג'לטין.

העיסה מעט נוזלית וזה בסדר היא תתייצב בקירור.

לסירופ וקישוט מבשלים את מיץ האננס וחצי הכמות שנותרה עם כוס חד פעמית סוכר לסירופ סמיך ואננס מקורמל בתוכו.

להרכבת העוגה-

מניחים חצי כמות שערות  קדאיף בתבנית חד פעמית בינונית או בתבנית שתרצו להגיש בה.
לא מרטיבים כי היא תספוג נוזלים מהמלית עצמה
מעל מניחים את המלית ומקררים  את העוגה היטב לפחות שעתיים ועדיף לילה במקרר .

כרבע שעה לפני ההגשה מכסים בשאר שערות הקדאיף.
בכף מניחים מהסירופ והאננס המקורמל על השערות שכיסינו את המלית שלנו.

(מומלץ לצפות את העוגה המצוננת זמן קצר לפני ההגשה כך שערות הקדאיף יוותרו פריכות.)

טעמים יוצאי דופן ובימים חמים נפלא לקבל מנה קרה כזו.
גן עדן טרופי אמרנו?

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.