היהודים באיספאן שמרו על המסורת היהודית באדיקות. הם בירכו על הלחם, ערכו קידוש בערב שישי והבדלה במוצאי שבת, הקפידו על כשרות וצעקו בהתרגשות בליל הסדר "בשנה הבאה בירושלים הבנויה" . הם היו ציונים וחלמו על ירושלים ועל היום שיחזרו לחיות בארץ הקודש . אימי מספרת שסבי סיפר בקול רועד ודמעות בעיניים על ירושלים ועל כך שצריך לחזור לשם.
הורי נישאו בטהרן והיו הראשונים מכל המשפחה לעלות לארץ ישראל. הם נתקלו במציאות לא פשוטה, אך אהבו את אדמת הקודש. עד היום, כשאימי מגיעה לירושלים צמרמורת עוברת בכל גופה ובכותל מברכת את כולם גם את מי שלא מכירה.
הורי השתרשו בארץ ושפת ילדיהם היא עברית. אך המסורת והזיכרונות מאיספאן ,את הורי לא עוזבים. המקומות היפים שכנראה לעולם לא נבקר בהם: נחלי המים, הפארקים והמבנים המיוחדים מתוארים על ידם וזה מרגיש כאילו אנחנו שם.
והאוכל בניחוחות כל כך מיוחדים, שמחברים למקומות רחוקים עטופים בגעגועים. הטעם המיוחד של תבשיל גדוש בירק מאפיין את בית הורי – בית בישראל שמתגעגע לאיספאן .
קבאב בראנג'י – הוא קציצת בשר עם אורז גדוש בירק המתכון הוא פשוט והטעם חלומי הריח מבשם את כל הבית ולמעשה את כל השכונה .
אז מה צריך כדי להכין קבאב בראנג'י :
1 חבילה של פטרוזיליה
1 חבילה של שמיר
1 כרישה
250 גרם בשר הודו טחון
250 גרם בקר טחון
1 בצל טחון
1 בצל חתוך לקוביות
1 כוס אורז בסמטי
5 תפוחי אדמה קלופים
1 כף מלח
1 כפית כורכום
פלפל
אופן ההכנה :
טוחנים את הירק במעבד מזון .
מערבבים חצי מכמות הירק עם הבשר, הבצל הקצוץ , מלח, כורכום ופלפל .
שוטפים היטב את האורז ומוסיפים לעיסת הבשר עם הירק ולשים היטב .
בסיר גדול מאדים בצל חתוך לקוביות עם מעט שמן יוצרת מהבשר כדורים ומניחים אותם בסיר, על הבצל מסודרים וצפופים.
מכסים את הסיר במים, מוסיפים מעל מלח, פלפל וכורכום.
חותכים את תפוחי האדמה לרבעים /שמיניות ושמים אותם מעל הקציצות
סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה ואז מבשלים עוד חצי שעה על אש קטנה .
ובסוף מוסיפים את הירק הקצוץ שנשאר ומבשלים עוד כ 10 דקות על אש נמוכה
התמונות הן מהמטבח של אימי , חבל שאי אפשר לצלם את הריח
סרטון מהמטבח של אמא: הכנת קבאב בראנג'י שלב אחר שלב
[youtube 5G5V5qt8SNI nolink]