קארי דלורית ושעועית אדומה בקרם קוקוס

תבשיל חורפי, מהביל וסופר-בריא המשלב מזרח ומערב בטעם גן עדן!

קארי דלורית ושעועית אדומה בקרם קוקוס 2

לפעמים בא לי לשדך בין מזרח למערב, לערבב תרבויות ולמזג טעמים מכל רחבי הגלובוס. ובאחד מפרצי "השלום העולמי" האלה נולד התבשיל החורפי, המהביל, המשביע והסופר-בריא הזה עם טעם גן עדן של עוד עוד ועוד!

.

המרכיבים להכנת 4 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 גזר גדול קלוף
  • 1 דלורית קטנה
  • 10 בייבי לפת (או 1 לפת רגילה)
  • 1 כף משחת קארי אדום תוצרת בית או קנויה
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
  • 1 פחית קרם קוקוס (אני השתמשתי בקרם קוקוס לייט 9%)
  • 2 כפות רוטב סויה מופחתת נתרן
  • 1 כפית רוטב דגים או עוד כפית רוטב סויה
  • 1/2 עגול סוכר דקלים מפורר (לחתיכות גסות, זה יימס ברוטב) או 1 כף סוכר
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת עד לריכוך ומסוננת (אני השתמשתי בשעועית של סוגת, אותה השרתי למשך לילה ואז בישלתי עם הרבה מים במשך 90 דקות)

.

להגשה:

  • עלי כוסברה קצוצים

.

אופן הכנה:

  1. חותכים את הגזר והדלורית לקוביות קטנות.
  2. חוצים את הלפתות הקטנטנות (אם משתמשים בלפת גדולה, חותכים גם אותה לקוביות).
  3. מטגנים בסיר בצלי שאלוט, שום וג'ינג'ר קצוצים בשמן זית 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים לסיר את קוביות הירקות: גזר, דלורית ולפת, וממשיכים לטגן ולערבב במשך עוד כמה דקות.
  5. מוסיפים משחת קארי וצ'ילי קצוץ ומערבבים לפתיחת הטעמים.
  6. יוצקים פנימה קרם קוקוס רוטב הסויה (ורוטב דגים) ומביאים לרתיחה.
  7. מכניסים את סוכר הדקלים ומערבבים להמסתו ברוטב.
  8. מוסיפים את השעועית המבושלת ומחצית מעלי הכוסברה ומבשלים יחד עוד 7-10 דקות לאיחוד טעמים.

 .

הרכבת המנה:

  1. מניחים בצלחת כמה כפות אורז לבן.
  2. מניחים מעל מתערובת הקארי עם הרבה רוטב.
  3. מפזרים עלי כוסברה ומתמוגגים…

 קארי דלורית ושעועית אדומה בקרם קוקוס 1

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.