פראג חלק ב'
בטיולינו בפראג, היה קר מאוד. כל כך קר שנכנסנו לסטארבקס (בית קפה) כל שלוש בערך על מנת לשתות קפה ולהתחמם. בכל סניף של סטארבקס עמדו קאפקייקס עם אוכמניות כל כך מגרים, כל כך יפים, עד שלא ניתן היה להתעלם מהם. לעיתים קניתי רק בשביל הביס הראשון עם הקפה. כשהגעתי הביתה, הבנתי שאני חייבת להכין כאלה!ואכן, הכנתי. שיחזרתי. מושלם!
120 גרם חמאה
2 ביצים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס חלב
3 כפיות תמצית וניל (או תוכן של חצי מקל וניל)
300 גרם אוכמניות קפואות – להפשיר ולסנן היטב מנוזלים
לשטרוייזל:
4 כפות סוכר
1 כף קמח
1 כפית שמן
להכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה והסוכר ולהקציף יחד 5 דקות. להוסיף את הביצים אחת אחת במרווחים של 2 דקות בין אחת לשנייה, להוסיף את הווניל.
2. להנמיך את פעולת המיקסר ולהוסיף את מחצית מכמות הקמח, להוסיף את החלב ולסיים עם עוד כמות של קמח.
3. להוסיף את האוכמניות לקערת המיקסר ולערבב בעזרת לקקן 2-3 ערבובים לא יותר, על מנת שהעיסה לא תיצבע בסגול.
4. להעביר לתבנית מאפינס ולמלא עד 3/4 גובה.
5. לערבב את חומרי השטרויזל. לפורר אותם בין האצבעות שיהיו כמו חול ממש. לשים שטרויזל בחלקו העליון של כל קאפקייקס
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
הם כל כך רכים, כל כך טעימים, שאוכלים אותם חמים ישר מהתנור…..
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!