"קפטיקאס דה פרסה", כך הן נקראות בעגה הביתית שלנו, הלאדינו שהולכת ונכחדת. כשהסבתות של בעלי ושלי עוד היו בחיים היינו זוכים להתענג על הקציצות ולא רק בחגים, אני לקחתי על עצמי את שימור הטעמים בבית, אורז אדום וקציצות פרסה מככבים אצלי חדשות לבקרים אולם פסח, כמו שהייתה סבתא לונה של בעלי אומרת "זו העונה הכי חמה".
אמש בסיבוב הבוקר שלי פגשתי אותן, ירוקות ויפות ונקטפו ממש זה עתה מהשדה, "הקיוסק החקלאי" יושב מעבר לכביש בשדה שממש מצידי, עינת אפילו לא הבחינה שהן נקטפו.
"שבכל הלילות אנו אוכלים שאר ירקות" אומרת ההגדה ואני רוצה לספר לכם על הערכה שקניתי שם, ירקות אורגניים שיכנסו חלקם למרק הקניידלך המשובח של סבתא הינדה של סיגל, והשאר ליום של חול ולקציצות. תהליך ההכנה הוא ארוך וזמן החיסול שלהן משולחן החג קצר מאד, הילדים רק מזהים אותן וכבר מעמיסים לצלחות, הם ללא ספק המוצר הכי חם על שולחן החג ואפילו אלעד גיסי אנין הטעם נשבר ולקח מתכון למרות שהן מטוגנות.
בהתחלה הכנתי 30 לביבות ואבוי לבושות, לא נשאר לכולם ואז הכפלתי את הכמות ועדיין לא נשאר הבנתי שלא משנה כמה אכין וכמה סועדים ישבו על שולחן החג, מה"קפטיקאס דה פרסה" לא ישאר ליום שאחרי. אז מהרו לרכוש לכן את הכרשות הטובות כבר עכשיו כי ממש לפני החג נשארות רק הקטנות והמחיר מרקיע לשחקים.
אז מה עושים?
קודם כל רוכשים ועד לזמן ההכנה אני משרה אותם בתוך קנקן שירד החול וישארו רעננות.
להלן המתכון:
המצרכים הדרושים:
עשר כרשות יפות ונקיות (רק החלק הלבן)
חצי ק"ג עוף טחון
חצי ק"ג בשר טחון
2 ביצים
3 כפות פירורי קמח מצה
חצי צרור פטרוזיליה מעורב עם מעט כוסברה קצוצים
מלח פלפל לתיבול (אני חוטאת גם טעמו המשובח של "ראס אל חנות" של תבלינסקי שרכשתי בסיור האחרון שלי)
כוס פירורי קמח מצה מעורב עם מלח ופלפל בקערה
מחבת עם שמן חצי עמוק לטיגון
אופן ההכנה:
לבשל את הכרשות במים עד לריכוך מלא שלהן,
להכניס לקערה את כל המצרכים והתבלינים ולטחון בבלנדר מוט עד לעיסה אחידה.
עם ידיים רטובות ללבב את הלביבות ולעטוף אותן בתערובת פירורי המצה.
לטגן עד להזהבה, לבדוק שהלביבות מוכנות בפנים.
להניח על נייר ספיגה ולקוות שלא יעלמו בזמן הטיגון.
אז מה עושים עם החלק הירוק? אני מכניסה אותו למרק העוף עם הקניידלך, או מרככת אותו ומכינה ממנו פשטידה עם גבינות.
גבירה ולקוביץ,
מעצבת אופנה, בלוגרית ובעלת סטודיו וחנות מעצבים,
הרצאות בוטיק, ומועדון הרצאות
להצטרפות למועדון ארוחת הבוקר תעבירו את זה הלאה
להצטרפות לסיורים ולרכוש תבלינים נקיים ומובחרים אתם מוזמנים ללחוץ על הקישור "ללכת לאיבוד בתל אביב"