משחקת בסטיילינג. קניתי היום כמה כלי אמאיל יפהפיים ומפה מנוקדת של פעם. שלפתי מהמגירה את "הסט של האשכוליות" שירשתי מסבא וסבתא (סכין משוננת משני הצדדים וכפיות משוננות – אבל זה כבר נושא לפוסט נפרד), אלה השחקנים שלי, שחקני רטרו שכאלה.
ואני מתחילה לשחק: מעמידה כך ואחרת, מקרבת ומרחיקה, פותחת וסוגרת, משנה תאורה, מסובבת או מגביהה. אפשר כך ואפשר גם כך, ואולי בכלל כך?
ובסופו של דבר – יש לי תמונה מנצחת?
אני ממש לא בטוחה. נחמד, אבל… איפה הענין? מה עם קצת צבע? אולי איזה מתכון? ולא סתם מתכון, אני ישר חושבת לעצמי, חייבת כאן מתכון שיתאים לסטיילינג… ומה יותר רטרו מאשר צנצנת מלפפונים על אדן החלון? יופי של בחירה, ומיד אני פונה לשני האורים ותומים שלי בתחום. שני ספרים נהדרים שאני שואבת מהם המון השראה, גם אם המתכונים שלי בסופו של דבר, לא בדיוק בדיוק נאמנים לאף אחד מהם.
מדפדפת (באורים ותומים), מפשפשת (במקרר ובמזווה) ושולפת –
צנצנת גדולה בעלת סגירה הרמטית
1 ק"ג מלפפונים קטנים טריים ופציחים עד כמה שניתן
צרור קטן של שמיר
1 פלפל חריף
6-7 שיני שום
2-3 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
מלח
ומה עושים?
1. מעקרים את הצנצנת. הכי פשוט – להכניס אותה למדיח, להפעיל, להוציא בזהירות כשהצנצנת כבר יבשה (בלי להכניס אצבעות פנימה). אפשרויות נוספות (עפ"י האורים ותומים): לקרצף היטב במים וסבון ולהפוך על מגבת לייבוש, או להכניס לתנור בחום נמוך (140-150 מעלות) עד לייבוש מוחלט.
2. שוטפים היטב את המלפפונים, השמיר והפלפל החריף. קולפים את שיני השום.
3. מניחים בתחתית הצנצנת מחצית מצרור השמיר, מחצית משיני השום והפלפל החריף.
4. מסדרים את המלפפונים בעמידה (קומה אחת או שתיים, תלוי בגודל של המלפפונים ובגודל הצנצנת), וביניהם מפזרים את שיני השום הנותרות, עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי.
5. מרתיחים מים בקומקום. ממיסים 4 כפיות גדושות ונדיבות של מלח ב-4 כוסות מים. יוצקים לתוך הצנצנת עד לכיסוי מלא של המלפפונים ודוחסים מעל את השמיר שנותר.
6. סוגרים את הצנצנת במכסה ההרמטי, מניחים על צלחת ומעמידים על אדן החלון, רצוי בצד של שמש.
7. עוקבים אחר המתרחש בצנצנת, וכעבור מספר ימים, כאשר המלפפונים משנים את צבעם לצבע חאקי (או משהו דומה), פותחים, טועמים ומחליטים אם מוכן או שצריך לחכות עוד יום-יומיים.
בשלב זה החשוב ביותר הוא לא להכניס אצבעות לתוך הצנצנת אלא לשלוף מלפפון אחד בעזרת מלקחיים או מזלג נקיים לחלוטין.
8. כאשר המלפפונים מוכנים מעבירים את הצנצנת למקרר ומקווים שיישאר משהו עד הבוקר…

ועכשיו, תגידו לי אתם, זו לא התמונה הטובה מכולן?
אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.
נשארו לכם מלפפונים? מה דעתכם על סלט מרענן של מלפפונים ובזיליקום?

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.
שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי אירוח
9.