צל האזדרכת/יוסיפיה פורת

צל האזדרכת/יוסיפיה פורת

The White Cedar's Shadow/Yosifia Porat

עריכה: תמרה אבנר.

הוצאה עצמית, 2016

255 עמ'.

"היכן מתחילה משפחה? היא מתחילה בבחור צעיר שמתאהב בבחורה." – וינסטון צ'רצ'יל (עמ' 104).

נחום פלדמן רצה להגשים את חלום הציונות שרקם כחלוץ בהכשרה בוורשה, וכך יצא שהמשפחה נדדה ממקום למקום: חיפה, עכו, בבוסתן הגליל מנסה מנחם להקים משק עצמאי ונכשל, ונחום חוזר לשכונה ממנה לא רצה לגור, וואדי רושמייה ולרחוב עיראק שבחיפה.

למרים ונחום נולדו חמישה ילדים: דורק'ה, שרק'ה, זאביק, ליאורה, ותמר-תמי.

הסיפור ממוקד ברובו מנקודת מבטה של ליאורה.

ליאורה היא הילדה היחידה במשפחה ששוחה נגד הזרם במשפחתה. כבר מגיל קטן היו צריכים לרסן אותה במשפחה, היא הייתה סייחה פראית. בעוד אחיותיה הבוגרות היו מסודרות.

ליאורה פגשה את אבשי במסיבת אירוסין שערכה חברה בביתה. אבשי הוא בחור ספרדי, אך הוריה לא מכירים בו. כאשר אחותה תמי רוצה להתחתן עם אהובה דניאל, ומתגלה הקשר של אחותה ליאורה עם אבשי, החתונה מבוטלת. אבל זה תלוי בליאורה, במי ליאורה תבחר – במשפחה שלה או באבשי?

הספר של יוסיפיה פורת בוחן את מערכות היחסים, ואת היחסים בין האחים והאחיות בשל מה שקורה במשפחה, בין אם זה ניתוק יחסים, מלחמת ששת הימים בו גברים רבים נשלחים בצו שמונה למלחמה והדאגה הרבה שנגרמת לנשים ואי הידיעה מי חוזר חי ואת מי איבדו בקרב.

דרמות משפחתיות יש בכל משפחה, ובמשפחה של ליאורה לא חסרות דרמות. כל סערה חדשה בוחנת את היחסים בקרב בני המשפחה.

עם מות ההורים של ליאורה, סודות שהוריה הסתירו מתגלים.

הכריכה מושכת את העין, מעצבת הכריכה – ורד מרק עשתה לפי דעתי עבודה יפה. כריכה מיוחדת.

בספר יש 8 חלקים, כמעט בכל חלק מצורף ציטוט: ילדות, אבשי, עידן חדש, אימא, תחת עץ האזדרכת, דור חדש, תמי, סוף דבר.

בספר יש על אהבה גדולה, תחושות החמצה ומערכות יחסים, ואם חשבתם שבמשפחה שלכם יש דרמה, חכו שתקראו את הספר של יוסיפיה פורת – צל האזדרכת.

מומלץ בחום רב!!!

"שתהיי מוכנה שההורים לא יקבלו אותו בשמחה. נוסף על זה שהוא ספרדי הוא גם התחנך בקיבוץ. זה השילוב הכי קטלני בעיניהם. יהיה להם מאד קשה להשלים עם זה." (עמ' 55).

 צל האזדרכת