צלי בשר נימוח ומיוחד

צלי בשר שריר
צלי בשר שריר לפני האפיה
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
את בשר השריר הכרתי כילדה קטנה כמוזה.
אבא שלי שהיה קצב נהג לנסוע באוטובוס לשוק הכרמל שם חבריו שמרו לו מכל טוב .
הוא קנה גושי שריר הזרוע טריים והגיע הביתה מאושר .
ניקה להם את הקרום ופרס לאמא לפרוסות שותן ארזה ואיפסנה לחג במקפיא.
אני אישית אוהבת לפרוס אחרי בישול חלקי שאז זה קל יותר אבל הפעם הכנתי את הגוש השלם
שיצא נימוח ומתובל היטב ורק אחרי קירור פרסתי וחממתי בעדינות .
כמובן שניתן לחלק לאהוביכם ממנו איך שהנתח יוצא מהתנור שלכם .
אז תכינו לכם נתח כזה לחג ולא תצטערו כי הטעם משובח לעילא .
המצרכים וההכנה –
גוש בשר שריר הזרוע מס 8 שאינו מוכשר.אחרת יגיר נוזלים לא טעימים .
למרק – בצל גדול
כמה שיני שום
אני מחזיקה בבית בצל ושום מיובשים ללא שומן וטעמם נפלא.קונים בכל חנות תבלינים .
כמה ענפי סלרי ושמיר
פלפל שחור לפי טעם
מעט אבקת מרק עוף טובה ומלח לפי טעם .
מים שיכסו היטב את הנתח .
מתחלים בבישול הבשר ללא התבלינים במרק
מקפים את הקצף לאחר הרתיחה ורק אז מוסיפים תיבול .
מבשלים עד שמזלג או קצה סכין נכנסים חלקות לבשר .
לא לדקור בתחילת הבישול שהבשר לא יתייבש ויגיר את נוזליו למרק .
מסננים את הנתח .
מכינים יריעת אלומיניות גדולה ומעליה נייר אפיה
מניחים את נתח הבשר ומורחים בתיבול שאוהבים.
אצלי תובל בדבש,שום,טריאקי,מלח ופלפל
הנחתי מעל התיבול את עלי הסלרי והשמיר מהמרק .
טפטפתי מעט מאוד שמן חמניות .לא זית כי הוא משנה את הטעם.
מקפלים את נייר האפיה על הבשר ואת נייר הכסף  וסוגרים לצרור שהאדים לא יצאו.
מעבירים לתבנית צליה לשעה בתנור של 160 מעלות חום .
אם יש גריל – מנגל אז ניתן להעביר את הנתח לשם עם פתח קטן בנייר הכסף כדי שיהיה טעם מעושן.
מוציאים ומקררים את הנתח במקרר .
פורסים ומחממים בתנור בחום נמוך מכוסה היטב .
מי שרוצה שיוציא ויחלק לאהוביו מיידי
זה כל כך טעים ורך שאורחיכם לא ישכחו זאת.
תגישו עם רוטב מסירופ רימונים סמיך.
קנו מיץ וצמצמו אותו ללא תוספת סוכר
תוסיפו לו צימוקים ואגוזים שבורים.קינמון ו…פלפל שחור לעקיצת טעם.
קררו והגישו יחד לשנה מתוקה .
אם נשאר בשר הוא יהיה פגז בתוך כריך טוב עם מיונז חזרת.
תהנו ותתענגו .
leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.