העולם מלא בחסידים מכל המינים וכל הצבעים. אבל, אם תפתחו את הויקיפדיה בערך – חסידת החיים הקלים במטבח תמצאו את התמונה שלי.
מאז הנכות אני לא עושה כלום בבית מלבד הפעלת הסו שפים שלי, ויש לי שלושה כאלה.
כשמתחשק לנו ארוחה בסגנון אסייתי אנחנו יוצאים לאכול בחוץ. לא רק בגלל הטעמים והעובדה שיש מי שישטוף את הכלים בסיומה. אלא בגלל ההכנות. איף, כמה הכנות לארוחה אחת !
הירקות שיהיו חתוכים דק.
הבשר שיהייה פרוס לפי הגודל הנכון (כשמהקשים מהקצב שיפרוס הוא תמיד גובה יותר)
התוספות אורז או נודלס שיהיו בהיכון להיכנס לצלחת.
הביצה שתצא עין מושלמת (תמיד היא נשברת)
כשקיבלתי מאדום אדום שלחו לי את הרצועות להקפצה מבשר עגל טרי להתנסות הסו שפית הצעירה של הבית נכנסה למטבח והחליטה על ארוחה בסגנון קוריאני.
מה היה לנו בארוחה ?
רצועות גזר שהכינה עם קולפן מתאים ורצועות גמבה
בצל ירוק. אל תוותרו על הבצל הירוק הוא מעניק טעם מרענן לאוכל
1/2 כרוב קטן או 1/4 כרוב גדול כרוב חתוך לרצועות
נבטים
הרצועות להקפצה
כדי למנוע מהבשר להיות יבש לאחר ההקפצה הסו שפית שלי ציפתה אותן בקורנפלור ואחרי שהיו מצופות הוסיפה 3 כפות מים.
הכל מוכן ? מעולה ! עכשיו תניחו על הגז סיר עם אורז. ההכנה פשוטה. אורז לבן.
לצרוב את הכרוב ולהוסיף לו 1/4 כוס סויה. לא להיבהל ! באותו מחבת (לא לכולם יש ווק) ממשיכים לצרוב את הגזר והגמבה.
את רצועות הבשר לצרוב במחבת אחרת עם 2 כפות שמן .
להוסיף שמן כ 3 כפות לצרוב את רצועות הבשר.
הגזר והגמבה בסוף. מכיוון שהגזר נחתך עם הקולפן המיועד הוא ייצרב מהר ויתאים עצמו לגמבה העדינה.
הרכבת המנה –
להניח על הצלחת ערימה של אורז
מעל האורז ביצת עין
סביב האורז את הירקות והבשר
מעל להוסיף שני סיבובים של מלח עם עשבי תיבול של מלח הארץ
זהו.
בתיאבון J
**.הבשר והמלח נשלחו אלי להתנסות **