צלחת עם מנה קוריאנית

בחורה עם מחשב נייד

0a817615-0705-4859-89e7-5978c0a0ff90

העולם מלא בחסידים מכל המינים וכל הצבעים. אבל, אם תפתחו את הויקיפדיה בערך – חסידת החיים הקלים במטבח תמצאו את התמונה שלי.

מאז הנכות אני לא עושה כלום בבית מלבד הפעלת הסו שפים שלי, ויש לי שלושה כאלה.

כשמתחשק לנו ארוחה בסגנון אסייתי  אנחנו יוצאים לאכול בחוץ. לא רק בגלל הטעמים והעובדה שיש מי שישטוף את הכלים בסיומה. אלא בגלל ההכנות. איף, כמה הכנות לארוחה אחת !

הירקות שיהיו חתוכים דק.

הבשר שיהייה פרוס לפי הגודל הנכון (כשמהקשים מהקצב שיפרוס הוא תמיד גובה יותר)

התוספות אורז או נודלס שיהיו בהיכון להיכנס לצלחת.

הביצה שתצא עין מושלמת (תמיד היא נשברת)

כשקיבלתי מאדום אדום  שלחו לי את הרצועות להקפצה מבשר עגל טרי  להתנסות הסו שפית הצעירה של הבית נכנסה למטבח והחליטה על ארוחה בסגנון קוריאני.

מה היה לנו בארוחה ?

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

רצועות גזר שהכינה עם קולפן מתאים ורצועות גמבה

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

בצל ירוק. אל תוותרו על הבצל הירוק הוא מעניק טעם מרענן לאוכל

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

1/2 כרוב קטן או 1/4 כרוב גדול כרוב חתוך לרצועות

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

נבטים

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

הרצועות להקפצה

כדי למנוע מהבשר להיות יבש לאחר ההקפצה הסו שפית שלי ציפתה אותן בקורנפלור ואחרי שהיו מצופות הוסיפה 3 כפות מים.

הכל מוכן  ? מעולה ! עכשיו תניחו על הגז סיר עם אורז. ההכנה פשוטה. אורז לבן.

לצרוב את הכרוב ולהוסיף לו 1/4 כוס סויה. לא להיבהל ! באותו מחבת (לא לכולם יש ווק) ממשיכים לצרוב את הגזר והגמבה.

את רצועות הבשר לצרוב במחבת אחרת עם 2 כפות שמן .

להוסיף שמן כ 3 כפות לצרוב את רצועות הבשר.

הגזר והגמבה בסוף. מכיוון שהגזר נחתך עם הקולפן המיועד הוא ייצרב מהר ויתאים עצמו לגמבה העדינה.

הרכבת המנה –

להניח על הצלחת ערימה של אורז

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

מעל האורז ביצת עין

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

סביב האורז את הירקות והבשר

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

מעל להוסיף שני סיבובים של מלח עם עשבי תיבול של מלח הארץ

זהו.

בתיאבון J

**.הבשר והמלח נשלחו אלי להתנסות **