צ'ימיצ'ורי שמשדרג הרבה מאכלים

צ'ימיצ'ורי - נפטון . צילום - מיכאל כץ

"נפטון" מציגה "צ'ימיצ'ורי" – לתיבול אסאדו, סטייקים, עופות וצ'וריסוס על האש וגם לתיבול תפוחי אדמה, איטריות, כריכים וירקות! ויש גם מתכון להכנת כריך משובח עם צ'ימיצ'ורי!

 

רוטב הצ'ימיצ'ורי, שמקורו בארגנטינה, כבר מוכר בכל העולם. ברוטב זה ניכרות השפעות מהמטבח הספרדי והאיטלקי. השם "צ'ימיצ'ורי" מיוחס לממציא הרוטב, קולוניאליסט דובר אנגלית, במאה ה-19. רכיבי הצ'ימיצ'ורי בדרך כלל, הם פטרוזיליה קצוצה, אורגנו יבש, שום, מלח, פלפל שחור, מים, חומץ, שמן זית (או שמן אחר) ולעיתים בצל או פפריקה (פלפלת טחונה). בארוחת אסאדו ארגנטינאית זהו לרוב הרוטב היחיד לאומצות, לצ'וריסו ולשאר מיני הבשר הצלוי על הגריל. לעיתים הוא משמש כמשרה לבשר לפני צלייתו.

 

 

חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, השיקה "צ'ימיצ'ורי" – רוטב הפלאים המשודך לבשרים על האש כמו אסאדו, סטייק, צ'וריסו ועוף – משתדך מצוין גם לדגים, ירקות, תפוחי אדמה, איטריות וכריכים. רוצים הוכחה? נסו את המתכון שמוצע בהמשך, להכנת כריך צ'ימיצ'ורי נהדר!

 

הצ'ימיצ'ורי של נפטון מכיל בין השאר: פטרוזיליה, כוסברה, שמן קנולה, שמן זית, שום, פלפלים, עשבי תיבול ותבלינים והוא ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים.

כשרות – פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.

מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם).

להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

"נפטון" מציעה מתכון לכריך כפרי עם אבוקדו, בצל מטוגן, עגבניות שרי, חסה וצ'ימיצ'ורי

 

חומרים:

2 פרוסות של לחם כפרי איכותי

1 צנצנת צ'ימיצ'ורי של "נפטון"

קוביות אבוקדו בשל

עלי חסה רעננים

בצל מטוגן

עגבניות שרי חצויות

מיונז איכותי

פטרוזיליה קצוצה – לקישוט

אופן ההכנה:

  • למרוח את פרוסת הלחם במיונז ומעליו למרוח צ'ימיצ'ורי. להניח עלי חסה מעל
  • להניח על החסה קוביות אבוקדו ומעליו, להניח תלולית נאה של בצל מטוגן
  • לפזר חצאי עגבניות שרי
  • לקשט בפטרוזיליה קצוצה

***

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.