צבר – ביקור במפעלים הכי טעימים.

שלט

כשהוזמנתי לבקר במפעלי סלטי צבר ציפיתי,רציתי לראות איך,כמה ולמה.

אילו  חומרים נכנסים לסלטים ונמכרים ללקוחות,

חומרי שימור?תמציות? מוספים ותוספים אחרים?

נסעתי סקפטית כי מה לעשות החיים לימדוני שיש הרבה שאלות לא פתורות

אלה מאי…

התכנסנו חבורת בלוגריות בהסעה אחת להווכח ולהבין סופסוף את צבר.

אלונה ואני ברכב

שלט צבר

אבי אלונה ואני

9.8.16בשיחה עם סימון

החברותא הנעימה השאלות והציפיות שהעלינו בהסעה הגיעו ל-בואו נראה .

אז ראינו.

ראינו שכל המידע שהולעטנו בו פשוט אינו נכון.

ראינו מפעל מצוחצח למשעי ,מבהיק מנקיון ומנוהל כך ביד רמה.

אפילו מצלמות לא הורשינו להכניס לחדרי היצור מפאת חיידקים.

נכנסנו לחדר אירוח ענק ובשיחה נעימה ודיון עם רויטל  מנהלת השיווק שמענו ונשמענו .

רויטל שמעה את דברינו ועצותינו ורשמה לה נקודות להתייחסות כמו למשל –כמה חומוס וטחינה בריאים לחולי סוכרת ,

שכן אין טיפת סוכר במוצרים הללו והם מומלצים בכל פה בעני מפני שראיתי את תהליך יצורם בהמשך.

לאחר הדיון האמור יצאנו לראות כי אין כמראה עין .תמונה אחת כמו אלף מילים הרי.

אבי ורויטל

כוסינו עד אחת בחלוקים ,כובעים ונעליים סטריליים

הסרנו אפילו תכשיטים שמא משהו יהיה מזוהם.

יאיר טכנולוג המזון סייר והסביר לכל אורך פס היצור על כל פיפס שמוכנס לסלטים של צבר .

איזה תבלין מתאים למה ואיזו טחינה גולמית מתאימה לאיזה סלט .

עברנו מחדר לחדר כשבכל אחד נעשתה עבודה על סלט אחר או ירק אחר .

החומרים הטריים נחו בחדרים קרים מאוד.

גרגרי החומוס ,נוקו במכשיר מיוחד ונסרקו עי גלאי מתכת לבדיקה שחס ושלום לא נפל איזשהו בורג מאיזו מכונה ותזיק לצרכנים.

משם הועברו לבישול בסירי לחץ ענקיים .,קוררו ונטחנו לסלטי חומוס בגרסאות מספר שכל אחד טעים ממשנהו.

החצילים –חצילי ענק טריים מהשדה נשטפו היטב –הם נקראים בלשון העם חצילי בלאדי.

הועברו במסוע לתנור ענק בו גברת נפלאה בדקה מי מתאים ומי שלא התאים הועבר כלאחר יד למכולה שתעבור למספוא כי לא זורקים מאומה.

החצילים שלנו עברו קליה על האש ועברו למסוע בו ישבו עובדות שקלפו אותם ידנית כשידיהן עטופות בכפפות.

משם במסוע למכונה שטחנה אותם עם תבלינים שמווינו והוכנו מראש בשקיות סטריליות מתאימות. ואז למיכלים ללא מגע יד אדם והכל כל כך נקי.תענוג.

לא היו שם תוספי מזון מוזרים או חומרים למיניהם למעט תיבול.

תבלינים מתקבלים שם לחדר סטרילי מיוחד ממויינים ונשקלים כל אחד לפי יעודו.

והריח- לא אל תשאלו כמה תענוג.

חצילים בצבר

פלפלים במסוע

אותו דבר עברו פלפלים קליה וקילוף ומשם ליצור כמה סוגי סלטים .

יש לציין שכל הירקות קוררו במידי כמעט קפוא כדי שלא יפתחו איזושהי פטריה או קלקול.

ואז הגענו לחדר המרכזי והנפלא בכל.

חדר בישול הסלטים ועלה באפי ריח של בית – ריח הגיבץ' של סבתא שלי .

ריח של פלפלים,עגבניות וחצילים וגם קישואים ועוד .

ההבל והריח מהסירים הנוצצים –אין לעמוד בו .

אבי לוי הפרזנטור טוען שהוא בורח לשם תמיד כשצריך הרגשה טובה ולחשוב ואני מאמינה לו .

אבי עצמו עורך ניסויים במטבח קטן וביתי וכיבד אותנו בטעימה מסלט נסיוני שלו .

המטבח של אבי

מטבוחה של אבי

כשהגענו לחדר החומוס או אז ראינו כמה סדר, נקיון ומחשבה תחילה יש ביצור כי כל סיר ענק קיבל תבלינים משלו ,טחינה מיוחדת רק לו שכן צבר קנתה מתכונים מחומוסיות ידועות

ולכל אחד מהם יש תיבול משלו .באחד מיץ לימון ובאחר מלח לימון כל אחד וטעמו .

רכיבי חומוס צבר

קבלנו טעימות מפס היצור וזה כל כך נקי ואלוהי בטעמו כשהוא טרי כל כך.

יאיר ענה לכל שאלה שלנו בפתיחות ושקיפות  חוץ מהשקיפות בה נערך הסיור .

אנשי הצוות עשו הכל כדי שנרגיש נוח ונבין כל חלק בפס היצור .

צבר מהמכונה

כשהסתיים הסיור יצאנו לברנץ' שבישל אבי לוי .סלטים ,חומוס ופיתות ועוד גודיס וקינוחים שלו.

צבר ארוחת צהריים

צבר מתוקים

בצאתנו הביתה פונקנו בסלטים שיצאו טריים מהמיכון .

לסיכום רק אומר שאני זו שמקפידה ואיסטניסית שיניתי דעתי מן הקצה לקצה

ואם אארח כבר לא אטרח ואקנה לי מסלטי צבר .

הם נפלאים,טעימים ,נקיים מחומרים מזיקים ומחירם שווה לכל כיס .

אתם מוזמנים גם כן להנות מהם.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.