הוזמנתי לארוע הפתיחה של גן האירועים החדש Sea garden (צמוד למרכז הקונגרסים בחיפה), למרות ההשקה ההמונית, כל אחד מהאורחים קיבל יחס וזכה להנאה.
אישה חייכנית עמדה בכניסה והציעה לי זר לראש או צמיד יד פרחוני מדוכן פרחים ססגוני. בחרתי לי זר והמשכתי ללובי שם חיכו לי צמד כנריות מוכשרות.
בכל שולחן ופינה חיכו לי קערת פירות על מצע של קרח, קאווה חגיגית הוגשה בנדיבות ואני נזכרתי בחיוך איך לפני כשבועיים הגעתי לאירוע באחד מגני האירועים היותר נחשבים של תל אביב, כזה שכדי לשלם על מנה צריך להיות אם פונקאית לזוג מפנק במיוחד. כל זאת ועדיין לא היה לי מה לאכול מלבד הקבוקים שהוגשו בבר.
״תאכלי משהו…״, אמרה לי הסבתא,
״אני טבעונית והכל פה בשר…״ עניתי לה.
לשמחתי בגן הארועים סי גארדן הציבו דוכן ענקי וכולו פירות קיץ טעימים: אננס, סברס (שכמעט כולם פחדו לגעת בו…) ענבים, ליצ׳י, בננות, אפרסקים ועמדת שייקים טבעונית טעימה במיוחד בה היה אפשר לבחור את הפירות האהובים עלייך ומיד הכינו לך שייק בהתאמה אישית.
לאוהבי הבשרים היו עמדות של אסאדו ומיני בשרים, קבב כבש ששמעתי התלהבות גורפת ממנו מהצד השני.
בחצי שעה הראשונה, כשכולם עטו על הבשר, אני חגגתי ממש לבדי בבר הפירות והשייקים המשגע הזה (בכל זאת אלף איש וכפי שזה נראה רק טבעונית אחת!) "אתם לא יודעים מה טוב לכם!" רציתי לצעוק, "כאן כל הבריאות"…
אשת יחסי הציבור של הגן, לימור כרסנטי חגה מסביב, מפזרת אבק פיות ומראה לנו מה היא מושלמות.
אנשי תקשורת, בלוגרים, עיתונאים וסלבס גדשו את הגן והאוכל לא הפסיק לזרום.
השף גולן הכין מנות טעימות וההגשה שלהן היתה מזמינה ומיוחדת כמו ציור, על המוזיקה ניצחה דיג'יי ויקי מקריאניס, היה שם משהו עם אפקט מטריקס שלא ממש הצלחתי להבין. רציתי להצטלם אבל התור היה ארוך והרגליים כאבו.
הגן מעוצב בקפידה, החופה תחת כיפת השמים, האווירה קלאסית ונינוחה.
וחשיבה על הטבע והסביבה קיימת.
מזל טוב לכל הזוגות המתחתנים בקיץ היפה הזה.