תשע שנים חלפו מאז שעזבנו את צ'ילה. בילינו שם שנתיים גדושות בהתנסויות וחוויות חדשות, למדנו להכיר את המקומיים, טיילנו ונהנינו מהנופים היפים, לגמנו יין משובח ואימצנו לנו כמה מאכלים טעימים במיוחד. אחד המאכלים האלה הוא פשטידת תירס בשרית – Pastel de Choclo. הפסטל הזה מעולה ליום חורף גשום וקר אבל טעים בכל עונה.
בצ'ילה נהוג להכין את הפסטל בכלי חימר כהים שמקורם בכפר Pomaire. זהו כפר תיירותי מאוד במרחק של כשעת נסיעה מסנטיאגו וכמעט כל תושביו עוסקים בהכנת כלי חימר לבישול.
התמונה מכאן: http://keywordsuggest.org/gallery/1221822.html
החומרים למתכון: (6 מנות)
לתערובת התירס:
50 גרם חמאה או מחמאה
2 שקיות של גרגירי תירס קפוא (800 גרם כל שקית)
1/2 כוס חלב או שמנת צמחית
3 כפות קורנפלור מומסות במעט מים
1 גבעול בזיליקום (10 עלים)
מלח ופלפל שחור
לתבשיל הבשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס מים או ציר בקר
3 בצלים קצוצים דק
1/2 כפית כמון
1 כף פפריקה
מלח ופלפל
2 כפות קמח
להרכבת המנה:
5 ביצים קשות
אופן ההכנה:
תבשיל הבשר:
מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים בצל ומטגנים עד שיזהיב.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב. כשהבשר כמעט מוכן, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים או ציר המרק ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מתקנים תיבול לפי הטעם.
תערובת התירס:
ממיסים את החמאה על חום בינוני בסיר גדול. מוסיפים את התירס הקפוא ומערבבים עד שהתירס מפשיר.
מוסיפים חלב, עלי בזיליקום, מלח ופלפל וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות. מרסקים את התירס למחית אחידה בבלנדר ידני, מוסיפים קורנפלור ומבשלים כ-3 דקות נוספות. מתקנים תיבול.
הרכבת הפסטל
מניחים בכל כלי כף גדולה מתבשיל הבשר.
מפזרים מעליו פרוסות ביצה קשה.
מכסים בשכבה עבה של תערובת תירס ומפזרים מעל סוכר (כן, כן, סוכר, זו לא טעות!)
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהפסטל מזהיב.
מקררים מעט ומגישים.
בתאבון!