פשטידת קישואים דיאטטית

מיכל ממשיכה לרדת במשקל ולהציע מתכונים דלי שומן ורבי טעם. והפעם: פשטידת קישואים נהדרת עם ריח מטריף. וכרגיל, יש בונוס: מספר הנקודות שלה בשומרי משקל

פשטידת קישואים דיאטטית

קישואים ושמיר הם שני מוצרים שיוצרים ביחד סינרגיה מושלמת. כלומר השלם עולה בהרבה על סכום חלקיו. לפיכך בתחילת דבריי אני רוצה להגיד שאם אתם לא אוהבים שמיר, אז תתבגרו. ואם בכל זאת אתם מתעקשים להדיר ממטבחכם את הירק הנהדר הזה, אז אפשר לנסות להכין את הפשטידה הזאת עם עשב אחר (פטרוזיליה, או אולי אפילו בזיליקום), אבל אל תבואו אליי אחר כך בטענות. בגרסה שלי מדובר בפשטידה נהדרת עם ריח מטריף (מה שגרם לזה שאכלתי אותה כבר בשמונה בבוקר, כי הריח בזמן הצילומים לפוסט שיגע אותי). היא מוצעת כאן בשתי גרסאות – אחת רגילה ואחת לאנשים שחייבים להרגיש קצת פחמימות שמקורן בדגנים, אחרת מבחינתם זה לא נחשב "אוכל". שתי הגרסאות טובות לדיאטה, ויש בהן גם לא מעט חלבונים. מי שלא בדיאטה מוזמן להשתמש במוצרים עם אחוז שומן גבוה יותר. כן, זה יהיה יותר טעים. לא, לא בהרבה.

המצרכים (לתבנית בגודל 20X30 ס"מ):

6 קישואים קטנים אך שמנמנים, חתוכים לפרוסות דקות או מגוררים

חצי צרור שמיר קצוץ קטן

2 ביצים

2 גביעי קוטג' 3% שומן

200 גר' גבינה בולגרית 5% שומן

2 כפות גדושות קמח

מלח (יותר עם הגבינה הבולגרית שלכם מעודנת, פחות אם לא)

פלפל

מעט אגוז מוסקט

תוספת אפשרית (וממש לא חובה): 1 כוס אורז מבושל שבמקרה נשאר לכם במקרר (ואז גם יוצא שהגשמנו את האתוס הפולני של "לא זורקים אוכל"). אפשר גם לבשל במיוחד או להשתמש בכוס אטריות מבושלות

אופן ההכנה:

בשלב הראשון, אחרי חיתוך הקישואים, תנו להם לעמוד כשעה כדי שיגירו את נוזליהם

מערבבים את כל החומרים (עם או בלי האורז)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה (או פחות. תלוי בתנור שלכם) עד שמתחיל להשחים והריח משגע אתכם

לא להתפתות לאכול מייד! תנו לפשטידה להתקרר ולהתייצב קצת

שלב הניקוד:

כל הפשטידה הזאת שווה 24 נקודות אם לא מוסיפים לה אורז ו-29 אם כן, ואפשר לחלק אותה לארבע מנות מאוד נאות (של 10X15 ס"מ), כך שכל מנה שווה 6 נקודות אם לא מוסיפים לפשטידה אורז ו-¼7 אם כן.

בתיאבון!

מיכל יפה