פשטידת פתיתים וכרובית

כשפתיתים וכרובית נפגשים רק טוב יוצא מזה

בחורה עם מחשב נייד

פתיתים. מאכל וותיק,כזה שכייף לאכול בלי כלום,כתוספת למנה בשרית,עם קטשופ או מיונז,אדומים או צהבהבים. זה אחד המאכלים שנדמה שיש לו הכי הרבה זכרונות. מהצבא,מהילדות,מבית ההורים. כל אחד ואחת ניסה להוסיף לפתיתים תוספות כטוב בעינו ובטעמו. כשקיבלתי לטעימה את סדרת הפתיתים החדשה של אסם החלטתי לחבר בין הפתיתים עם העדשים המצויינים לבין כרובית ולהפוך הכל לפשטידה נפלאה.

קצת טחינה ליד או מעל,סלט קטן והרי לכן ארוחה נפלאה .

מצרכים:

חצי חבילה פתיתים עם עדשים מבושלים לפי ההוראות שעל האריזה

5 פרחי כרובית שבושלו כ-10 דקות

2 ביצים

1 כוס קמח

חצי כפית אבקת אפיה

רבע כוס שמן

כף קטשופ (אפשר לוותר)

רבע כפית כורכום

רבע כפית טימין או פטרוזיליה יבשה

מלח פלפל לפי הטעם

לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן תבנית אינגליש קייק

נשים בקערה את הפתיתים. את הכרובית נפרק לפרחים קטנים ונוסיף לפתיתים. נוסיף את כל שאר המצרכים ונערבב היטב.

ניצוק התערובת לתבנית ונפזר מעל מעט סומסום

נאפה כ-35-40 דקות עד שהפשטידה יציבה וזהובה.

1

בתיאבון! 🙂

2