בכל בולגריה בסתיו כשאתה עובר בדרכים בין אם באוטובוס ,פרטי או רכבת
בכל פינה,בכל פאתי תחבורה ציבורית ובכל כניסה לכפר מוצאים ערימות פלפלים מסודרים לקניה
חלקם מושחלים על חוט וחלקם בשקים גדולים. בעיר הם יקרים יותר ובכפרים מחירם זול בחצי , אבל מה שמאחד הוא
שכולם קונים בכמויות לשימור לחורף הקרב והמושלג.קולים במכשיר ארכאי ששמו צ'ושקופק
את חלקם כובשים בחומץ וחלק אחר בשמן .
חלק נוסף הולך להיות רוטב הסוס המפורסם ,שאותו מרתיחים בדודי ענק עד שיצטמצם וישמש אותם הן לתיבול תבשילי קדירה
והן לאכילה כך על לחם חם שאופים בבתים .
בעבר שימו בשמן פלפלים שלמים למילוא בחורף
היום בעידן המקפיאים בערים פשוט מקפיאים בקופסאות כמויות מהם לחורף.
בכפרים עדיין נמשכת המסורת הן במזון והן בבישולו וטעים שם.
ריחם וטעמם של ירקות טריים ואורגניים בלי התערבות הנדסית הוא שונה לחלוטין והמים הרבים בה בורכה בולגריה שמשקים את
הירקות והפירות מוסיפים לטעם הטוב והמיוחד .והריח או הריח מופלא.
זכורתני בפעם אחת שישבתי וירדתי על קילו עגבניות טריות שצבען סגול כן כן,וטעמן כדבש .
בכלל הם התפלאו שקנינו בכמות כזו כי הם סופרים ביחידות בשל קוצר בכסף.
ומכאן לענייני הפלפלים שלנו .
כנראה שהשורשים הבולגריים מוטבעים בי די חזק ואני משמרת לי פלפלים קלויים וקלופים למטרות מיוחדות
וגם שלמים למילוא בזמן שאין פלפלים.
אז בחרתי לי כמות נאה של פלפלים אדומים ובשרניים ,קליתי וקלפתי ושמרתי לי לשעת כושר .
שעת הכושר הגיעה באחר מימי שישי בהם הוחלט על ארוחה משפחתית מורחבת ו…חלבית .
לשתי בצק פריך מהמם .
ערבבתי מסת גינות וביצים .
קצצתי בצל ואת הפלפלים .
אפיתי ויששש
פשטידה טעימה כל כך .
קדימה לכו להכין ותאכילו בה אנשים שממש אתם חפצים ביקרם.
מנסיון יתנו לכם כל שתבקשו.
לפלפלים –
10 פלפלים גדולים ובשרניים קלויים וקלופים.
קליתי בטורבו 250 מעלות וקלפתי .
חותכים לרצועות אורך.
1 בצל גדול חצוי ופרוס דק לחצאים
כפית סוכר לפיזור
פלפל שחור ומלח
שמן לטיגון הבצל עד שישחים מעט ואז מפזרים עליו את הסוכר,המלח והפלפל
למלית הגבינות.
300 גרם גבינה בולגרית קשה מגוררת(קוביה)
1 קילוגרם גבינה לבנה (השתמשתי ב-750 גרם גבינה 5% ועוד מיכל קטו של 9%
5 ביצים גדולות
כוס קמח תופח חד פעמית קטנה.
חצי כפית פפריקה מעושנת .
לטעום ולהוסיף מלח לפי הצורך.
בוחשים הכל יחד עם הבצל המטוגן והשמן בו טוגן
לבצק לקלתית צריך
250 גרם קמח תופח
כוס ח.פ קטנה שמן חמניות
1 ביצה קטנה
קורט מלח לטעם
לשים לבצק רך ונעים .
מרפדים תבנית בינונית 30X20 או עגולה מתפרקת 28 בנייר אפיה משומן קלות בספריי שמן.
מעבירים את הבצק לתבנית ועם הידיים מהדקים לדפנות .הבצק רך ולא מרדדים אותו
מעבירים את תערובת הגבינות והפלפלים מעל הבצק.
אופים בתנור חם 200 מעלות 10דקות ראשונות ואחר כך מנמיכים ל-160 מעלות כדי שהתוכן יתבשל טוב
הקמח והביצים ייצבו את המלית אבל היא תישאר רכה ועסיסית.
משך האפיה כ-45 דקות ולבדוק שלא נשרף מאומה .
מגישים פושר או חם ואפשר גם קר עם שמנת חמוצה ליד .
איזה תענוג עילאי