פשטידת פירה וירקות מוקפצים

פשטידה עם שפע צבעים וטעמים

בחורה עם מחשב נייד

בפשטידה הזו שם המשחק הוא – צבעים! כמה יותר צבעוני יותר טוב וטעים.

מצרכים:

לירקות מוקפצים:

3 פלפלים אחד מכל צבע

1 גזר מקולף

1 קישוא מקולף

1 בצל פרוס דק

2 שיני שום כתושות

אפשר להוסיף פטריות,אפונה,כרוב ונבטים

2 כפות שמן

2 כפות רוטב סויה

לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות.לחמם ווק או מחבת רחבה להוסיף את השמן,הירקות ורוטב סויה ולהקפיץ כ-7 דקות

לפירה:

9 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים

4 ביצים

4 כפות קמח או פירורי לחם. בפסח להחליף לקמח מצה באותה כמות

מלח פלפל

חופן פטרוזיליה או שמיר קצוצים

חופן עירית קצוצה

למעוך את תפוחי האדמה לפירה.

להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב היטב.

לחמם תנור ל180 מעלות

לשמן תבנית בינונית ולהניח בתוכה חצי מכמות הפירה.

להכניס לתנור ולאפות רבע שעה.

להוציא,להניח על הפירה ירקות מוקפצים ולכסות ביתרת הפירה.

לפזר מעל עירית קצוצה ולאפות כ-40 דקות עד שמזהיב והפשטידה יציבה.

להניח לפשטידה להתקרר היטב לחתוך,לנגוס ולהנות!

שלמה

 

אוהבים פשטידות? כנסו לקטגורית הפשטידות שלי ותמצאו שם מבחר מתכונים

אהבתם?הכנתם?צילמתם? שתפו אותי ואת שאר הקוראים בדף המובחר סלונה אוכל

חתוכה