פשטידת מנגולד פשוטה קלה וטעימה

מס' ימים מתחילת הפרויקט: 24

מס' ימים עד לסיום: 6

מס' מתכון מתוך ה-30: 24

מס' ימים מתחילת הפרויקט: 24

מס' ימים עד לסיום: 6

מס' מתכון מתוך ה-30: 24

אז בעקבות העובדה שהיה לי חופש מהלימודים היום, הפוסט עולה מוקדם מכל יום אחר שהיה מתחילת הפרויקט. היום בישלתי בבוקר, ישר שקמתי, והבישול עצמו היה יותר ברוגע, כי הוא לא היה בסוף יום עמוס ומלא וגדוש כמו בשאר ימי הפרויקט עד היום.

השמש הגיעה במלוא כוחה לבאר שבע היום ואיתה גם קולקציית השמלות שהיא הדבר שאני הכי אוהבת ללבוש במהלך כל השנה. ובכלל, הימים הקרובים אמורים להיות חמים ונפלאים וככה יהיה זמן קצת לנוח בשמש ואפילו לקפוץ לבריכה.

המתכון של היום, הוא במקור של קלאודיה קובי, שהיא אחת האמהות מהגן בו עבדתי בישוב שלי במשך כמה שנים, והייתי עושה אצלה בייביסיטר במשך כמה שנים גם כן ותמיד הרגשתי אצלה כמו בבית. אפילו שאני זאת שבאה לעבוד ולעשות בייביסיטר אירחו אותי כאילו אני בת משפחה. את המתכון הזה היא הייתה עושה לאריאל, הבת האמצעית שלה, על בסיס קבוע כי אריאל לא הייתה אוכלת הרבה דברים, והפשטידה הזאת היא בריאה וטעימה.

בגלל שאת המתכון קיבלתי מאחת האמהות מהגן של דסי, אז היום הוא יום במחווה לדסי בנצור. שהיא הלב שמאחורי הגן של דסי, שהוא אגדה ושם דבר אצלנו בישוב. אצל דסי התחלתי לעבוד בגיל 17, לפני הצבא, וחזרתי אליה אחרי הצבא, בעודי מחפשת עבודה לאחר שחרור. ביום הראשון שהגעתי, דסי אמרה לי שהיא לא זוכרת אותי ככה שקטה ומופנמת, והסברתי לה, שלוקח זמן לנעמה לצאת כמו שהיא באמת, ושבלי שהיא תשים לב אני אהיה אני לאט לאט. היא לקחה אותי לעבודה ומבחינתי. זה היה הרגע ששינה באופן מהותי את מי שאני.

הגן של דסי או בשמו השני גן של אהבה, הוא המקום,ללא כל צל של ספק, הכי טוב עבור ילד לגדול. הגן, בהשראתה של דסי ולפי דרכה, מלא באהבה, בנתינה, בחופש פעולה לילדים, בכנות ובשמחה אחת גדולה. היא לימדה אותי הכל על עולם הילדים. רק לצפות בה היה מעורר השראה. האופן בו היא פנתה לילד, והצליחה ליצור איתו קשר אישי – עד היום הוא דוגמא ומופת בשבילי בעבודה עם ילדים.

היא בעיקר נתנה לי להיות מי שאני. עם השגעונות שלי, והקשיים שלי, היתרונות שלי והחסרונות שלי. היא נתנה לי לשיר, ולרקוד ולשמוח. היא בעיקר לימדה אותי הרבה על מי אני ומה חזק בי, ועל איזה מלחמות אני צריכה לוותר כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלי. היא מאז הייתה המודל שלי לעבודה עם ילדים והיא תמיד גם תהיה ותישאר. אין יום בעבודה שלי בגן היום שאני לא נזכרת בה לפחות פעם אחת ביום, או נותנת דוגמאות ממורשת הדרך שהיא לימדה אותי.

אז דסי, אני אוהבת אותך ביותר ממאה האחוזים שיש לי בלב. את האמנת בי, ונתת לי את החופש להראות מי אני בלי לפחד, גם מול הילדים, גם מול ההורים וגם מול העולם.

זאת הזדמנות נהדרת לציין גם את ענבל, שירן וסמדר- שיחד היינו צוות מנצח. מלא בצחוקים, וצעירות בלתי נגמרת, הצלחנו לאזן אחת את השניה, ובעיקר בנינו משפחה יציבה ובסיס בטוח עבור הילדים שקיבלנו כל בוקר מחדש.

דרך אגב, הביטוי "שאו ברכה"- נדבק אלי גם הוא מדסי, ועד היום יש לי את תמונת המחזור האחרונה מהגן, תלויה מעל המחשב- להזכיר לי את הבית הטוב והמלא אהבה שבו גדלתי.

פשטידת מנגולד

מרכיבים:


–           3 ביצים

–          שתי שקיות עלי מנגולד (סלק)

–          כוס פירורי לחם

–          בצל גדול מטוגן

–          מלח ופלפל

–          חצי קוטג'/ גבינה לבנה

–          גביע שמנת חמוצה

אז מה עושים?!

  1. חולטים במים את החלקים הירוקים של המנגולד עד רתיחה +עוד כמה דקות. חותכים את העלים לרצועות דקות (קלאודיה הייתה מעבירה את כל התערובת במעבד מזון לחיתוך דק)

2. מערבבים בקערה את כל יתר החומרים. ומוסיפים את עלי המנגולד.

3. משמנים תבנית, ומכניסים ל180 מעלות לתנור עד הזהבה משובחת.

בתאבון!

שאו ברכה

ניפגש מחר עם המתכון הראשון מתוך שניים שמוקדש לעיראק!!!

נשיקות

אוהבת תמיד

נעמיש

Naamish
--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה