פשטידת כרובית ובטטה ופרחי כרובית אפויים

פשטידת כרובית ובטטה קלת הכנה,בריאה וטעימה. ופרחי כרובית אפויים ללא שמן.

בחורה עם מחשב נייד

בעלת הבלוג הזה, להלן אנוכי רגילה לפתוח את השבוע עם משהו מתוק. אבל מה,הכרובית עכשיו בשיא עונתה ואני חובבת כרובית מושבעת אז החלטתי להתחיל את השבוע עם משהו בריא דווקא.

קראתי שכרובית היא ממשפחת המצליבים. איכשהו שם כזה קצת מרתיע אותי אבל מקווה שזו משפחה טובה מכובדת ומנומסת:)

בפשטידות אני מאוד בררנית. לא אוהבת את אלה עם הגבינות,אלה עם העלים הירוקים ושאר פיצ'פקעס. רק הירק עצמו,או שילוב ירקות כך שמרגישים את טעם הירק נטו.

גם ההכנה צריכה להיות בשיטת ה-"לערבב ולאפות" בלי התעסקות מיותרת ולכלוך של המון כלים .

לפשטידת הכרובית הוספתי גם בטטה אחת. אפשר להחליף לברוקולי,תפוח אדמה,גזר או כל ירק שאוהבים.

בואו נתחיל:

מצרכים:

1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים

1 בטטה קלופה

3 ביצים

4 כפות קמח בפסח להחליף לקמח מצה באותה כמות

חופן פטרוזילה קצוצה

רבע כפית שטוחה כורכום

מלח פלפל

2 כפות טחינה גולמית או מיונז. (אפשר לוותר)

לבשל את פרחי הכרובית עד ריכוך קל,לא לגמרי רכות. להוציאה מהמיים ולצנן.

לבשל את הבטטה עד לריכוך.

לחמם תנור ל180 מעלות ולשמן היטב תבנית מלבנית או אינגליש קייק. לחילופין,אפשר לצפות את התבניות בנייר אפייה.

בקערה גדולה לרסק בעזרת מזלג את הכרובית והבטטה. לא לרסק למחית לגמרי!

להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה.

לצקת לתבנית ולאפות 40-50 דק'.

יש לי עוד פשטידה נהדרת בבלוג. פשטידת בצל

ואם בכרובית עסקינן מוסיפה מתכון נוסף לפרחי כרובית בתנור. ללא שמן כלל.

2 כרוביות גדולות מופרדות לפרחים

3 ביצים טרופות בקערה

קערה מלאה בפירורי לחם. שוב,בפסח להחליף בקמח מצה

לבשל את הכרובית עד שהיא רכה אך לא רכה מדי.

להוציאה מהמיים ,לסנן ולקרר מעט.

לחמם תנור ל 180 מעלות

לשים נייר אפיה על תבנית האפייה של התנור.

לטבול כל פרח כרובית בביצה ואז בפירורי לחם ולהניח על התבנית.

לאפות כ 30 דקות.

מדי פעם להפוך את הפרחים בזהירות.

והעיקר,שיהיה לנו שבוע בריא,מוצלח ותשמרו על חיוך.