ניגש מייד לעבודה.
המצרכים:
חבילת פרחי ברוקולי קפוא
3 ביצים
1 קוטג'
1 גביע גבינה לבנה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח (עדיף מלא)
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (אפשר לחתוך 3 פרוסות גבנ"צ לריבועים קטנים)
כף שמן
תבלינים: מעט אגוז מוסקט מגורד, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
יש לאדות בסיר אידוי את פרחי הברוקולי מספר דקות כדי שיהיו קשים למחצה ולא רכים מידיי. הדגש הוא על אידוי ולא בישול במים כיוון שאז הפשטידה תיהיה מיימית, ורכיבים תזונתיים מהברוקולי יתפרקו ויברחו למיי הבישול.
להכניס את הברוקולי למעבד מזון עם להב, להוסיף את כל המרכיבים, ולהפעיל מספר פולסים עד לקבלת מרקם גס.
לשמן תבנית פיירקס, לרפד בפירורי לחם שלא ידבק ולשטח את הבלילה לתבנית.
לחמם תנור על 180מעלות (גוף חימום אחורי) , לאפות משך 40 דקות, בשליש התחתון של התנור.