פשטידת בצל

פשטידת בצל מופלאה. גם טעימה, גם חגיגית וגם יפה…. היופי שבפשטות!

DSC_0252

פשטידה קלה מאוד להכנה. מאוד טעימה ויפה. הסוד שלה הוא שאם תכינו אותה בכלי יחסית קטן וגבוה (אני הכנתי בקוטר תבנית 22) תקבלו עוגה גבוהה, חגיגית ויפה שנפרסת בקלות ממש כמו עוגת בית קפה. היופי שבפשטות.

למצרכים:

4 בצלים גדולים קצוצים

4 כרשות (רצוי דקות) חלקן הבהיר – פרוסות

3 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 כוס קמח תופח

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אגוז מוסקט

להכנה:

1. במחבת גדולה לחמם היטב את השמן, להוסיף את הבצלים והכרשות ולטגן עד שקיפות. לצנן.

2. בקערה גדולה לערבב את השמנת, הביצים, הקמח, אגוז המוסקט המלח והפלפל (רצוי במטרפה) עד שלא יהיו גושי קמח.

3. להוסיף את הבצלים לקערת הבלילה ולערבב עד איחוד.

4. לשמן תבנית חסינת חום (רצוי עם תרסיס שמן) ולצקת בתוכה את בלילת הפשטידה.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה או עד הזהבה.

DSC_0244

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב