פשטידת בולגריה – בינצה – חג שבועות שמח

המתכון מקורי של אמי פני ברוך ז"ל בשינוים קלים שלי במצרכים של תנובה .

בחורה עם מחשב נייד

13260292_10154864844713452_6773306638262713223_n

בינצה
מאפה לחג השבועות

62f8f0dd-89a2-46bb-a560-0c9540205715

בינצה מאפה בולגרי מוגש בחג השבועות בדרך כלל כארוחת הבוקר / צהריים/ ערב.

כאחת שגדלה בבית בולגרי אם אמא ז"ל הבולגריה שאהבה לפנק לפנק לפנק …

במאכלים במיוחד מאכלי חגים,  ואין חג שבועות בלי הפשטידה בינצה שהיא הייתה מכינה במו ידיה הכל תוצרת בבית, את בצק הפילו ועד הכנת החמצה ובישול היוגורט את גבינת הפטה אבי ז"ל היווני הביא משוק לוינסקי המפורסם מהמעדניות סוחרי הבלקן, כל חג שבועות הייתי מתעוררת לארוחת הבוקר חגיגית לצד הבורקס, ביצים קשות, סלט יווני עם גבינת פטה, ואוזו (ערק) מעול במים כך שנראה חלבי …

וואי כמה שאני מתגעגעת לימים של פעם,  להורים המקסימים שלי,  ליופי של השולחן החג שבועות במפה לבנה רקומה בשולים שעל שולחן הגדול בחדר האוכל היה מלא במטעמים,  ופרחים כי בכל ערב חג ובערבי שיש שבת אבי ז"ל היה מביא פרחים ועיתון בשפה הבולגרית לאמי ז"ל היקרה .

עכשיו קדימה למתכון שלי שאני הכנתי הפעם קצת שונה משנים קודמות,

הפעם המתכון עם מצרכים של תנובה בלבד וראוי לציין שאת גבינת בולגרית פיראוס פרוסות 5% של תנובה קיבלתי להתנסות מוצר חדש לקיץ גבינה פטה מלוחה פרוסה שאפשר לקחת לפיקניק או לשפת הים עם אבטיח קר ואין צורך לפרוס .

 

למתכון שלי קבלו את הבינצה שלי לחג השבועות

מצרכים :

חצי מחבילה בצק פילו מעדנות בצק דק 

תרסיס שמן רגיל או זית או שמן זית למריחה

 2 ביצים + חלמון ביצה למריחה מעל

2 גבעי יוגורט (3% תנובה) או בקבוק יוגורט לשתייה

חבילה תרד טרי עלים בלבד (מאודה)

2 פרוסות גבינת 5% פטה פיראוס פרוסה אפשר יותר (פיראוס תנובה)

ההכנה :

* בתחתית תבנית פיירקס מרפדים 3 דפים של פילו מוברשים מעט בשמן זית .(או בריסוס שמן)
* מערבבים 2 ביצים עם יוגורט וקצת מים שיהיה דליל לא יותר מידי .
* בצק פילו מקמטים עלי פילו בתוך הבלילה יוגורט ומנחים מעל הבסיס בתבנית לא להדק .
* מפרידים עלי תרד שוטפים טוב ומיבשים, מאדים במיקרוגל או אפשר לטגן ללא שמן במחבת לריכוך .
* מקצצים עלי תרד ומפוררים גבינת פטה מערבבים ביחד .
* מניחים מעל העלי פילו ביוגורט ושוב מניחים עלי פילו מקומטים ביוגורט ושוב תרד וגבינה .
* מסיימים בעלי פילו ביוגורט מורחים את החלמון הצהוב מעל .
* תנור שחומם 170 מעלות למשך 40 דקות בודקים שהמאפה שחום וקריספי מעל והתחתית אפויה ואם צריך לאפות עוד 20 דקות בחום תחתון מעל מחסים בניר אפיה .
* מניחים על רשת לצנן .
* עדיף להגיש יום למחרת קר או מחומים .

המתכון מקורי של אמי פני ברוך ז"ל בשינוים קלים שלי.

אשמח לקבל תגובות אם הכנתם כמובן וגם לשאלות .

צילומים לפי סדר ההכנה  … בתאבון !

כתבה. ערכה, צילמה : לבנה רייזר LEVANA REISER