פשטידת אטריות מתוקה

היא מתוקה, היא קלילה להכנה והיא הכי טעימה ומנחמת שיש

michaly_pashtidat_itriot1

אתמול בבוקר היה לי קרייבינג לקיגל, או אולי קוגל. הכל תלוי בכמה מדויק המבטא הגרמני שלכם. בכל אופן, בגלל העצלנות הקולינרית שלי היה ברור שאני לא הולכת להכין קיגל כהלכתו, ולכן הסתפקתי בקיגל כהלכתי, כלומר פשטידת אטריות מתוקה עם גבינה.

פעם קניתי קופסה של אטריות והיה מודפס עליה מתכון לפשטידת אטריות מתוקה שהיתה מוצלחת, ולכן החלטתי שזה מה שאעשה.

בואו נדבר רגע על מתכונים שמודפסים על אריזות של חומרי גלם. הנטייה הראשונית היא לזלזל בהם, אבל כמו שיודע כל מי שצפה בפרק ההוא של "חברים", לפעמים המתכונים שעל הקופסה הם אלה שיילכו איתכם הכי הרבה שנים.

אלא שלא מצאתי את המתכון ובסופר היו רק אטריות ביצים בשקית, אז החלטתי לאלתר על פי הידע והניסיון שלי וכן על פי מתכונים דומים ברשת. יצא מוצלח בטירוף.

אה, כן, המתכון הזה הוא מ-2009 ויש כמה הערות בסוף.

המצרכים (לתבנית פיירקס 26X20 ולגובה פשטידה כ-4 ס"מ):

כ-100 שקית צימוקים שהושרו כמה שעות קודם בצ'ויה, מרטיני ביאנקו או ביין מוסקט לקינוח, ללא נוזלי ההשרייה (שאותם שותים בכיף אחר כך)

200 גרם אטריות ביצים שטוחות בינוניות

20-50 גרם חמאה (ראו הערות)

1 קופסה ריקוטה / 1 קופסה גבינת נפוליאון 16% שומן

שליש כוס דבש (ולמי שאוהב הרבה מתוק אפשר חצי כוס)

חצי כפית קינמון (ואצלי זה כמובן היה תערובתתבלינים שכוללת, מלבד הקינמון, גם ציפורן, פלפל אנגלי, הל ואגוז מוסקט)

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות עד שיתרככו ומסננים.

מערבבים אותן עם החמאה.

מוסיפים את שאר המצרכים.

מכניסים לתנור/טוסטר אובן לכחצי שעה ב-180 מעלות, עד שמשחים. אם אתם רואים שנהיה מהר שחום מלמעלה והלמטה פחות עשוי, שימו נייר כסף.

הערות:

* 50 גרם חמאה זה המון. אפשר בהחלט להסתפק בפחות, אבל כמובן שאז זה ייצא פחות טעים.

* לא היתה ריקוטה במינימרקט, אז השתמשתי בנפוליאון מופחת שומן, "רק" 16%. יתכן שזה יעבוד גם עם גבינת שמנת 5%. רעיון נוסף הוא להשתמש בגבינת טוב טעם, אבל אז מומלץ לערבב אותה עם קצת שמנת מתוקה, כדי להעלים את המרקם המבאס שלה.

* טבעונים מוזמנים להחליף את החמאה בשמן קוקוס, את הדבש בסילאן ואת הגבינה באחד הדברים הדוחים האלה שאתם קוראים להם גבינת סויה.

* אפשר לקשט בפרוסות שקדים ו/או באבקת סוכר

michaly_pashtidat_itriot2