פשטידה חלבית – עם מיני ברוקלי ומיני כרובית

הפשטידה הכי קלה ומהירה להכנה, וטוב להכין מהר לאירוח כאשר האורחים בדרך, במיוחד בחג שבועות, היא ארוחה בפני עצמה.

בחורה עם מחשב נייד

pizap.com14713802023161

פשטידה חלבית מיוחדת

 

עם מיני ברוקולי ומיני כרובית

מצרכים :

חבילה מיני ברוקולי וחבילה מיני כרובית של תנובה

3 תפוחי אדמה פרוסים,

1 בצל גדול קצוץ גס .

1 שמנת חמוצה 15% תנובה .

5 +1 ביצים בנוני

1/2 כוס שמן

תבלינים : לפי הטעם

מלח עישבי תבול, פלפל שחור, אגוז מוסקט.

1+1/2 כוסות קמח תופח .

ההכנה :

במיקסר או בקערה גדולה מערבבים 5 ביצים עם שמן ותבלינים מוסיפים שמנת חמוצה 1+1/2 כוס קמח תופח .

מערבבים הכל למרקם חלק ללא גושים.

בנית המנה :

תבנית אפיה עם ניר אפיה מרוסס בשמן .

בתחתית פורסים תפוח אדמה ומעל מפזרים בצל קצוץ גס .

שמים את הבלילה לאט מעל בכף .

שוטפים ומסננים טוב את תכולת הירקות הקפואים

מערבבים ומפזרים את הברוקולי והכרובית מעל .

בכפות הידיים לוחצים לתוך הבלילה .

מעל מברישים ביצה מדוללת במעט מים ושמן .

אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות .

אפשר לקשט מעל בתבלינים יבשים אני הוספתי תבלין אורגנו ופלפל אדום פילדלפיה .

אפיה של 50-60 דקות הכל תלוי בתנור לבדוק שהמאפה מוכן על ידי מראה שהצד ותחתית שחומים .

בתאבון !

עריכה וצילמה לבנה רייזר – LEVANA REISER