מצרכים :
חבילה מיני ברוקולי וחבילה מיני כרובית של תנובה
3 תפוחי אדמה פרוסים,
1 בצל גדול קצוץ גס .
1 שמנת חמוצה 15% תנובה .
5 +1 ביצים בנוני
1/2 כוס שמן
תבלינים : לפי הטעם
מלח עישבי תבול, פלפל שחור, אגוז מוסקט.
1+1/2 כוסות קמח תופח .
ההכנה :
במיקסר או בקערה גדולה מערבבים 5 ביצים עם שמן ותבלינים מוסיפים שמנת חמוצה 1+1/2 כוס קמח תופח .
מערבבים הכל למרקם חלק ללא גושים.
בנית המנה :
תבנית אפיה עם ניר אפיה מרוסס בשמן .
בתחתית פורסים תפוח אדמה ומעל מפזרים בצל קצוץ גס .
שמים את הבלילה לאט מעל בכף .
שוטפים ומסננים טוב את תכולת הירקות הקפואים
מערבבים ומפזרים את הברוקולי והכרובית מעל .
בכפות הידיים לוחצים לתוך הבלילה .
מעל מברישים ביצה מדוללת במעט מים ושמן .
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות .
אפשר לקשט מעל בתבלינים יבשים אני הוספתי תבלין אורגנו ופלפל אדום פילדלפיה .
אפיה של 50-60 דקות הכל תלוי בתנור לבדוק שהמאפה מוכן על ידי מראה שהצד ותחתית שחומים .
בתאבון !
עריכה וצילמה לבנה רייזר – LEVANA REISER